Atac la viaţa personală a senatorului Emilian Frâncu

duminică, 6 septembrie 2009

Atac la viaţa personală a senatorului Emilian Frâncu

Echipa Buican murdăreşte campania internă de alegeri a PNL Vâlcea
O bombă mizerabilă a explodat în curtea PNL Vâlcea. Lupta pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PNL dintre senatorul Emilian Frâncu (preşedinte în funcţie) şi deputatul Cristian Buican a devenit una pe „viaţă şi pe moarte“, în care sunt folosite chiar şi atacuri sub centură, josnice, care nu au nici o legătură cu fair play-ul politic. Recent, tabăra de „liberali“, care s-a grupat în jurul lui Cristian Buican, a postat pe internet imagini prin care se doreşte discreditarea lui Emilian Frâncu.

Apropiaţi ai deputatului se laudă că au recurs la procedee murdare de factură „ţărănistă“, care-l vor „distruge“ pe Emilian Frâncu. În opinia noastră, însă, mai mult ca sigur că această operaţiune murdară va avea un efect de bumerang, total contrară scopului urmărit, iar Cristian Buican va fi cel care va pierde, în final, în planul imaginii, în interiorul organizaţiei liberale. Tocmai datorită prietenilor „binevoitori“.

 Am vrut şi noi să lămurim circumstanţele înregistrării video, postate pe internet, al cărei protagonist era actualul preşedinte al PNL Vâlcea. Emilian Frâncu ne-a răspuns la câteva întrebări pe marginea acestui subiect.
Domnule Frâncu, cum comentaţi imaginile postate pe internet?
• Mai întâi trebuie să ştiţi că eu mă aflu la Vâlcea într-o competiţie politică pentru preşedinţia partidului, iar ultimii ani au demonstrat, din nefericire, că uneori sunt eficiente mai ales tacticile de discreditare a adversarului. În ultimele zile mi s-a cerut insistent să renunţ la candidatură, fiind ameninţat că altfel vor fi publicate materiale compromiţătoare la adresa mea.
 
După ce mă ameninţase când era la PRM, că va publica anumite imagini din tinereţea mea, Victor Stănculescu (nr – membru PNL, apropiat al lui Cristian Buican) mi-a transmis explicit în urmă cu două zile că ar fi bine să mă gândesc serios la retragerea mea din competiţia pentru şefia PNL pentru că altfel ar putea să apară lucruri neplăcute. De un an s-a tot lăudat că deţine imaginile difuzate acum 20 de ani de Televiziunea Etalon.
Şi cum aţi reacţionat la această propunere?
• Evident că am refuzat propunerea, care fusese reiterată  direct şi de Bogdan Pistol şi îmbogăţită cu nuanţa că mi se va asigura posibilitatea accederii la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Am văzut că ameninţările s-au materializat „cu totul întâmplător“ prin apariţia unor secvenţe pe youtube.
Ce reprezintă imaginile?
• La fiecare alegere, din patru în patru ani, s-a încercat şantajul asupra mea cu aceste imagini şi mereu am explicat că nu există nimic compromiţător. Imaginile sunt fragmente de înregistrări de la o preselecţie de fotomodele organizată, dacă-mi aduc bine aminte, de firma Alfa în anul 1990. Am făcut parte din juriul de preselecţie alături de alte patru persoane, iar întreaga preselecţiea fost înregistrată video. În afară de regizarea unor mişcări în care apăreau respectivele domnişoare nu a fost nimic de condamnat.

Eu în acel moment aveam 33 de ani, nu eram însurat şi fiind imediat după Revoluţie mi s-a părut inedită participarea mea la o astfel de acţiune.

Dacă până acum aceste imagini, mereu şi mereu difuzate ca formă de şantaj (prima oară la TV Etalon în 1995) erau folosite de adversari politici, cum descopăr cu tristeţe că, în mod surprinzător, unii colegi de-ai mei din PNL folosesc astfel de mijloace murdare.
Care este mesajul, pe care-l transmiteţi membrilor PNL Vâlcea?
• Îmi asum toate acţiunile, inclusiv pe cele din tinereţe, când nu eram persoană publică, dar este cel puţin jenant pentru echipa adversă, că nu a putut să găsească nimic compromiţător împotriva mea, mai picant sau mai interesant, decât nişte teribilisme de-acum 20 de ani. Nu neapărat ca liberal, ci ca om politic dezaprob astfel de metode. Pentru ca oamenii să-şi facă o imaginea mai exactă, vreau să vă spun că Victor Stănculescu, care în urmă cu un an m-a mai ameninţat cu publicarea acestor imagini, este finul şi şeful de campanie al contracandidatului meu, Cristi Buican. Sunt foarte dezamăgit că o competiţie, care s-a desfăşurat sub semnul fair play-ului a degenerat în astfel de josnicii, care afectează viaţa privată a unor persoane.

Am certitudinea că materialul este postat de adversarii mei de astăzi şi pentru că unul dintre ei, Cristian Iliescu, a făcut un pariu acum o lună de zile cu preşedintele TNL, că eu nici măcar nu voi candida la preşedinţia PNL Vâlcea în data de 27 septembrie 2009. Şi suma pusă în joc era destul de mare.
Credeţi că aceste atacuri se vor opri aici?
• Cu siguranţă că nu. Voi fi acuzat probabil în perioada următoare, că am colaborat cu Securitatea, cu toate că există de la CNSAS trei certificate de necolaborare, cerute de-a lungul timpului, de diferite instituţii.

Ceea ce doresc să spun la finalul acestui interviu este faptul că sunt un om cu credinţă în Dumnezeu, cu o familie unită care mă sprijină în permanenţă. Am alături de mine o echipă de oameni serioşi, care au încredere în mine, în cinstea şi moralitatea mea, în acţiunile pe care le promovez pentru ca PNL să ajungă - numărul unu în politica vâlceană.
Cristian Buican neagă orice implicare
Aşa cum era normal, din punct de vedere deontologic, l-am contactat şi pe adversarul politic al lui Emilian Frâncu, respectiv Cristian Buican, care a făcut următoarea declaraţie: „Niciodată nu am folosit metode neortodoxe pentru a-mi atinge obiectivele. Niciodată nu mi-am atacat adversarii, am dus întotdeauna o politică decentă, bazată de argumente, fără atacuri. Nu ştiu cine a pus astfel de materiale pe internet. Dacă cineva le-a postat, le-a pus pentru a-mi aduce un dezavantaj în competiţia internă, în partid, pentru că îl victimizează astfel pe domnul Frâncu. Aceasta este părerea mea.“ – a spus deputatul liberal.
Ziaristul Edi Dulăcioiu, autorul postărilor „anti-Frâncu“ pe internet
Departamentul infomatic al „Ziarului de Vâlcea“ a depistat IP-ul de pe care au fost postate filmuleţele anti-Frâncu pe youtube. În mod cu totul surprinzător pentru noi, într-o primă etapă, am constatat că ip-ul aparţine firmei editoare a săptămânalului „Arena Vâlceană“. L-am contactat telefonic pe directorul societăţii, ziaristul Eduard Dulăcioiu, care a recunoscut faptul că el este autorul postărilor pe internet a materialelor anti-Frâncu: „Era prea multă plictiseală în presa şi politica vâlceană, am dorit să dezmorţesc această situaţie“ – aşa a sunat explicaţia lui Edi Dulăcioiu. Totuşi, nu trebuie omise câteva aspecte relevante: Edi este finul lui Bogdan Pistol (susţinător pe faţă al lui Cristian Buican), iar Victor Stănculescu (persoana acuzată în interviul din această pagină de Emilian Frâncu, că se află în spatele difuzării pe internet a imaginilor, difuzate de TV Etalon în anul 1995) este avocatul ziaristului. Aşa că plictiseala lui Edi Dulăcioiu are nuanţă...buicănească. Sau poate ne înşelăm noi. Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe