Alţi patru vâlceni, suspectaţi că au gripă porcină

miercuri, 9 septembrie 2009

Alţi patru vâlceni, suspectaţi că au gripă porcină

Numărul persoanelor infectate cu virusul gripei porcine este în continuă creştere în judeţul Vâlcea. Alte patru persoane sunt suspectate că ar fi contactat virusul AH1N1. Până acum, în judeţul Vâlcea au fost confirmate de Ministerul Sănătăţii trei cazuri. Ultimul, un tânăr reîntors din Spania se pare că a reuşit să infecteze alte patru persoane. Acestora li s-au recoltat probe de sânge, care au fost trimise la Institutul Cantacauzino, pentru a confirma prezenţa virusului A H1N1.

Dintre cele 17 suspiciuni existente, Ministerul Sănătăţii a confirmat două cazuri săptămâna trecută, la o familie întoarsă recent din Anglia. După mai multe analize, medicii au putut să dea verdictul şi în cazul unui alt tânăr venit din Spania, care a contactat boala. „Din cele 26 de cazuri confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, nouă au fost identificate în Municipiul Bucureşti, şase cazuri în judeţul Mureş, trei cazuri în judeţul Cluj, câte două cazuri în judeţele Ilfov şi Timiş, câte un caz in judeţele Braşov, Galaţi, Mehedinţi şi Vâlcea”, se arată în comunicatul remis de la minister.

Tânărul vâlcean este internat în prezent la Institutul Matei Balş din Bucureşti, unde urmează un tratament cu antivirale. Atitudinea autorităţilor locale este aceeaşi ca şi săptămână trecută. Nimeni nu a dorit să ofere informaţii despre cel de-al treilea caz de gripă porcină de pe raza judeţului Vâlcea. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, confirmate pe teritoriul României, ajunge la un total de 307.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe