Alin Chiselevscki, motociclist mort în centrul Râmnicului

duminică, 13 septembrie 2009

A doua tragedie din intersecţia morţii – River Plaza

Alin Chiselevscki, motociclist mort în centrul Râmnicului

Grav accident de circulaţie în centru oraşului Râmnicu Vâlcea, lângă centrul comercial River Plaza. Un tânăr de 19 ani şi-a pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a intrat cu motocicleta într-un Opel care nu i-a acordat prioritate. Viteza cu care circula tânărul era excesiv de mare, după impactul cu autoturismul motorul oprindu-se într-o maşină staţionată, la aproape 150 de metri de locul accidentului. Alin Ion Chiselevscki, din Râmnicu Vâlcea conducea vineri un motor Suzuki, neînmatriculat şi fără să aibă permis pentru această categorie, pe bulevardul Calea lui Traian.

La intersecţia cu Strada General Magheru, la kilometru 0 al municipiului motociclistul, care circula cu o viteză foarte mare, a intrat într-un Opel, condus de Marius Bădică (36 de ani), din Băbeni, care circula din sens opus. Tânărul a murit, în ciuda eforturilor medicilor de pe ambulanţă, care au încercat minute în şir să-l resusciteze. Şoferul Opelului va fi cercetat pentru neacordare de prioritate, dar poliţia va lua în calcul şi viteza foarte mare cu care a circulat motociclistul. „Într-o fracţiune de secundă am auzit o frână şi un impact puternic. M-am întors şi l-am văzut pe băiatul de pe motocicletă, care a căzut şi s-a lovit cu capul de portiera maşinii, care se pregătea să vireze”, a spus unul dintre martori.

7000 de vizitatori au comentat incidentul pe www.adevarul.ro

Tragedia petrecută vineri în centrul municipiului, când un tânăr de numai 19 ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier, a strârnit vii reacţii pe pagina de web a Adevărului de Seară - Râmnicu Vâlcea (www.adevarul.ro). Peste 120 de cititori au comentat despre modul în care motocicliştii şi şoferii circulă pe străzile oraşului, articolul colegilor de la „Adevărul de Seară“ – ediţia de Vâlcea, fiind citit de aproape 7000 de vizitatori.

Alin Chiselevscki, sau Kissu, cum îi spuneu prietenii a pierit vineri după amiază după ce motocicleta pe care se afla s-a izbit violent de o maşină ce nu i-a acordat prioritate. Fără permis pentru motocicletă şi cu motorul neînmatriculat, tânărul s-a aventurat pe străzile oraşului cu o viteză cu mult peste limita legală, aşa cum spun martorii accidentului din centru. Moartea lui Alin ridică mari semne de întrebare legate de modul în care se circulă în oraş.

Opiniile vizitatorilor legate de accidentul de vineri sunt împărţite. O parte din cei ce au vizitat adevărul.ro spun că vina aparţine atât şoferului cât şi motociclistului.

"Honda", un cititor care spune că el însuşi este motociclist scrie:   "...Dar va rog sa fiti cat de cat rezonabili si sa nu aruncati vina numai pe soferul autoturismului. Macar din respect pt cel care a murit fiti corecti.Prietenul vostru incalcase grav 3 reguli foarte importante de ciruculatie: fara carnet, viteza excesiva si motocicleta neimatriculata.Si eu sunt motociclist si pt cei care nu stiu, fiecare zi cu motocicleta in oras e un risc imens.Daca mai esti si vitezoman sansele sa scapi cu viata se reduc drastic.Un om a murit intr-adevar, dar aproape ca nici nu stiu cum e mai rau.Omul ala din masina va trai tot restul vietii.."

Mihai Tănase,un alt vizitator al adevărul.ro îi răspunde : "Este prima oara când un motociclist se exprima astfel. Jos palaria. Totusi, da-mi voie sa-ti spun ca esti partinitor cu o asemenea firmatie "E clar ca soferul a gresit." Cu ce ? Ca a estimat gresit distanta la care se gasea viitoare victima ? Estimatia lui era cât se poate de justa. Motociclistul este singurul care a gresit, pentru ca era cu mult peste limita de viteza. Nu crezi ca este asa ?"

Prietenii lui Alin au însă o altă părere

"Ale" spune: "V-ati pus in locul celor care il cunosteau?Habar nu aveti prin ce trece fiecare din noi.Cum puteti sa va permiteti sa-l jigniti?Nici nu sunteti oameni voi...Sa i se intample unui frate,surorii unuia din voi,vreunui cunoscut...asa cred ca v-ati regreta cuvintele".

Aceeşi părere o are şi "Bibi": "... cel de la volanul Opelului este un criminal şi ar trebui închis pe viaţă. Oare cum îşi va motiva fapta în faţa propriului copil ? Ce scuză jalnică va invoca? Nu iau apărarea motocicliştilor dar nu cred că cineva care îi omoară din idioţenie sau din cauza faptului că îi ignoră pe stradă merită să fie liber"

La volan era o femeie

„Important“ scrie: „La volan era o femeie ... nevasta şoferului care pretinte că a fost la volan ...ce înseamnă asta ... dacă femeia se ştia nevinovată că nu greşise soţul ei nu avea de ce să se treacă el la volan .. asta înseamnă o TEAMĂ din partea familiei care era în maşină !!! La ce concluzie ne duce pe noi lucru ăsta ... femeia se simţea vinovată şi soţul ei i-a simţit greşeala ! NU MAI ARUNCAŢI VINA PE ALIN ( motociclistul ) ... gândiţi şi din perspectiva asta .. chiar aşa s-a întâmplat a recunoscut femeia la poliţie pentru că martorii puseseră presiune pe ea! NU MAI JUDECAŢI GRESIT ..CĂ EXISTA UN DUMNEZEU!“

Diana Smărăndoiu, inspector în cadrul Poliţiei Judeţene Vâlcea, spune că în urmă cu două luni, un alt accident în care a fost implicat un motociclist s-a soldat cu moartea acestuia. Tânărul circula pe DN 7 cu viteză, iar într-o curbă nu a mai putut redresa motocicleta, izbindu-se, ironic, de panoul "Viteza Ucide" de pe marginea drumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe