Accident mortal de vânătoare la Dăeşti

duminică, 13 septembrie 2009

Accident mortal de vânătoare la Dăeşti

Un bărbat de 33 de ani din Râmnicu Vâlcea, cartier Gieranu a fost împuşcat mortal la o partidă de vânătoare desfăşurat duminică dimineaţa în comuna Dăeşti, pe fondul de vânătoare 14. Laurenţiu Lixandru fusese luat pe post de gonaci de câţiva prieteni, care organizaseră o vânătoare de mistreţi. La un moment dat, el a fost confundat cu animalele vânate chiar de o rudă a sa mai îndepărtată, Ion Toader (54 de ani), din Călimăneşti, care l-a împuşcat din greşeală în zona umărului.

Cei 10 – 11 participanţi la vânătoare au încercat să-i oprească sângerarea bărbatului, iar în jurul orei 10.30 au telefonat la numărul de urgenţă 112. Din cauza faptului că pădurea unde se aflau era la aproximativ doi kilometri distanţă de şosea, cadrele medicale de la ambulanţă nu au mai ajuns la timp la locul accidentului, astfel că victima, căreia îi fusese atins de glonţ şi plămânul, a murit în jurul orei 12.00, înainte de a putea fi dusă la spital.

„La faţa locului s-au deplasat echipaje ale poliţiei, de la Biroul Explozivi Substanţe Toxice, ofiţeri criminalişti, dar şi de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, care încearcă să stabilească exact cum a avut loc accidentul. Şa prima vedere, ar fi vorba de o greşeală, bărbatul nu a fost împuşcat intenţionat, dar ancheta urmează să lămurească aceste aspecte”, a precizat Diana Smărăndoiu, de la Poliţia Vâlcea. Gloanţele se pare că i-au străpuns victimei umărul, plămânul şi artera femurală. Bărbatul era gonac şi venise la vânătoare alături de alte nouă persoane. Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să-l resusciteze mai bine de 15 minte, fără succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe