|luni, septembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Voineasa, capitala matematicienilor romani 

Voineasa, capitala matematicienilor romani

Joi, 27 august 2009, prefectul judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu,   s-a întâlnit la Voineasa cu patru din cei şase elevi care fac parte din lotul internaţional de matematică al României: Omer Cerrahoglu din Baia Mare (aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Bremen-Germania), Tudor Păcurariu din Bacău (bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică din Bremen-Germania), Radu Bumbăcea din Bucureşti (aur la Concursul Internaţional de Matematică din Yakutia-Rusia) şi Ştefan Ivanovici (aur la Concursul Internaţional de Matematică din Yakutia-Rusia).

Cei patru olimpici, împreună cu prof. univ. Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice şi prof. univ.dr. Mircea Fianu au stat o săptămână în Tabăra de matematică, organizată, în fiecare an, de aproape trei decenii, la Voineasa.
Vineri, echipa olimpică, la iniţiativa prefectului Remus Grigorescu şi cu sprijinul directorului Sucursalei Hidrocentrale Rm. Vâlcea, Ion Sima, au vizitat, înainte de plecare, Hidrocentrala de la Ciunget.
   
Întrucât anul viitor se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea Taberei de matematică de la Voineasa, Remus Grigorescu, prefectul judeţului Vâlcea,  i-a propus profesorului de matematică Ştefan Smărăndoiu, de la Şcoala cu clasele I-VIII Take Ionescu, înfiinţarea unui „Centru de Cercetare în Matematică” la Voineasa.
 În urma discuţiilor purtate cu profesorii mai sus amintiţi, prefectul Judeţului a promis că va face toate diligenţele necesare pentru desfăşurarea balacaniadei de matematică de anul viitor la Voineasa.

Leave a Response