Reţea infracţională, anihilată la Vâlcea

duminică, 9 august 2009

Reţea infracţională, anihilată la Vâlcea

• După audieri, împotriva a 7 membri ai grupării infracţionale au fost emise ordonanţe de punere în mişcare a acţiunii penale şi de reţinere pentru 24 ore, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de persoane”, „trafic de minori” şi „constituirea unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni”

În urma cercetărilor desfăşurate în perioada 2008 – 2009 de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea şi ofiţerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, a fost documentată activitatea unei importante reţele infracţionale specializată în racolarea, găzduirea, transportarea şi exploatarea sexuală a peste 12 tinere, dintre care 4 minore, plasate în special în parcările de TIR de pe Valea Oltului, în imediata apropiere a municipiului Rm. Vâlcea, dar şi în străinătate.

De altfel, membrii reţelei erau cunoscuţi pentru ilegalităţile săvârşite, unele fapte ale acestora fiind de notorietate, cum ar fi evenimentele din toamna anului 2008, din Brezoi, când intervenţia forţelor de ordine şi revolta cetăţenilor au dus la interdicţia rămânerii în localitate a unora dintre membrii, măsură impusă de instanţa de judecată din localitate.

Urmare a probelor obţinute în acest timp, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Vâlcea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi a specialiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, a fost declanşată „ACŢIUNEA BLACK”, fiind percheziţionate 8 locuinţe în care au fost identificaţi 14 membrii ai grupării şi 12 persoane de sex feminin (4 minore), 9 aflate în evidenţa organelor de poliţie şi ale jandarmeriei.

Au fost ridicate în vederea cercetărilor 6 hard disk-uri, 38 suporţi stocare date (CD, DVD), 17 telefoane mobile şi 19 cartele telefonice, 3665 lei, precum şi alte înscrisuri referitoare la activităţile infracţionale.
La finalul acţiunii au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru audierea acestora de către procurori şi dispunerea măsurilor legale,  26  persoane.

După audieri, împotriva a 7 membrii ai grupării infracţionale au fost emise ordonanţe de punere în mişcare a acţiunii penale şi de reţinere pentru 24 ore, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de persoane”, „trafic de minori” şi „constituirea unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni”, dosarul fiind înaintat instanţei de judecată de la Tribunalul Vâlcea cu propunerea de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe