Primăria Râmnicului va plăti 965.000 euro pentru exproprieri

duminică, 9 august 2009

• Pentru modernizarea a două străzi din municipiu,

Primăria Râmnicului va plăti 965.000 euro pentru exproprieri

La sfârşitul lunii iulie, consilierii municipali din Râmnicu Vâlcea au aprobat declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor-terenuri şi construcţii, afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina”. Suma globală a despăgubirilor pentru imobilele expropriate va fi în cuantum de peste 965.000 euro, sumă estimată pe baza raportului de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR.

Suma globală a despăgubirilor se va suporta din resurse proprii ale bugetului local al municipiului şi din împrumutul bancar, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 142/2009. De asemenea, s-a mai decis desemnarea a trei consilieri locali, care vor face parte din comisia pentru verificarea dreptului de proprietate şi constatarea acceptării sau, după caz, a neacceptării cuantumului despăgubirilor de către proprietarii imobilelor expropiate, după cum urmează: Doru Filip, Dorin Chiriţă şi Adrian Panduraşu.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 998/2008, modificată prin Hotărârea nr. 1149/2008, municipiul Râmnicu Vâlcea a fost desemnat Pol de dezvoltare urbană, urmând a se realiza cu prioritate investiţii din axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere” a Programului operaţional regional 2007-2013, iar, ulterior, prin Hotărârea nr. 59/2009, Consiliul Local a aprobat portofoliul de proiecte ce urmează a fi incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului realizabile prin Axa 1, printre acestea regăsindu-se şi obiectivul de investiţii „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina”. De asemenea, trebuie să mai precizăm că prin Hotărârea Consiliului Local nr. 50/2009 a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe