Prefectura şi CJ Vâlcea au ţinut în sertare două luni avizul pentru terenurile fostei UM Vlădeşti

duminică, 23 august 2009

Prefectura şi CJ Vâlcea au ţinut în sertare două luni avizul pentru terenurile fostei UM Vlădeşti

În urmă cu exact două luni, Primăria Râmnicului a înaintat Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean, Hotărârea Consiliului Local nr. 171/16 iunie 2009 împreună cu documentaţia necesară promovării proiectului de Hotărâre de Guvern. Prin hotărârea respectivă, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat solicitarea de trecere a imobilului-teren în suprafaţă de 20.547 mp şi construcţiile situate pe acesta în suprafaţă de 1965 mp, precum şi a terenului în suprafaţă de 12 hectare şi construcţiile situate pe acesta în suprafaţă de 991 mp, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei - Universitatea din Piteşti, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local.

Însă, primarul Mircia Gutău s-a arătat extrem de nemulţumit că Prefectura şi Consiliul Judeţean au tergiversat eliberarea avizului timp de două luni, ceea ce amână transferul efectiv al imobilelor de la fosta Unitate Militară Vlădeşti până în luna octombrie. Avizul a fost solicitat în conformitate cu prevederile regulamentului rivind procedurile la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării, aprobat prin HG nr. 561/2009.

Cu adresa înregistrată la Consiliul Judeţean sub nr. 9970/14.08 2009 şi la Instituţia Prefectului sub nr. 14581/14.08.2009 a fost înaintat Ministrului Administraţiei şi Internelor, pentru analiză, avizare şi supunere spre adoptare. proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea imobilelor mai sus menţionate, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului - Universitatea din Piteşti, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local.

Pentru promovarea acestui proiect de hotărâre, Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat să se stabilească de către consiliul local destinaţia ce urmează să o primească imobilele a căror transmitere din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului, se solicită. În acest sens, joi, 20 august, consilierii locali au aprobat completarea HCL nr. 171/16 iunie 2009 cu următorul alineat: „Imobilele ce urmează a fi transmise, vor fi destinate construirii de locuinţe sociale, locuinţe pentru tineri, precum şi pentru realizarea unor obiective de utilitate publică, necesare comunităţii locale”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe