Nicu Sofianu aduce “LăutarulÔÇ£ în Râmnic

miercuri, 5 august 2009

Nicu Sofianu aduce „Lăutarul“ în Râmnic

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Sofianu este sponsorul a numeroşi pictori şi sculptori din România. Lucrările acestora l-au făcut cel mai mare colecţionar de artă autohtonă contemporană din ţara noastră colecţiile sale numărând 264 de sculpturi în marmură şi 1835 de tablori. Dar cunoscutul liberal este şi un iubitor al muzicii. Fundaţia " Ordinul moşnenilor" pe care o conduce a iniţiat, în urmă cu 4 ani, un festival de muzică lăutărească autentică. Primele 3 ediţii au avut loc la Drăgăşani. Din acest an " Lăutarul" se mută în Râmnicu Vâlcea.

" Intenţionez ca acest spectacol de muzică autentică să aibă loc în fiecare an în luna octombrie. Anul acesta va avea loc la Centrul Expoziţional din Troianu unde vreau cumva să organizez în fiecare toamnă un festival aparte în care oamenii să poată expune dar şi cumpăra produse tradiţionale, fructe, să bea un vin local, o ţuică. " Cei mai merituoşi lăutari vor concerta şi în noul " Grand Hotel Sofianu" inaugurat recent în parcul Zăvoi. " Ziarul de Vâlcea" a susţinut mereu iniţiativele artistice ale domnului Sofianu chiar dacă uneori nu am fost mereu de acord cu cele din plan politic sau economic.

Redactorii noştri au realizat repoprtaje şi au prezentat lucrările importante din cele 11 tabere de pictură anuale ce au avut loc la Brădişor, din taberele de sculptură de la Brezoi ( 1), Budeşti (1) şi Drăgăşani ( 3) precum şi de la ediţiile anterioare ale Festivalului " Lăutarul ". Aşa vom proceda şi în acest an cu speranţa că şi alţi oameni potenţi financiar din Vâlcea vor încuraja artiştii români chiar dacă traversăm o perioadă de criză economică. Îi sugerăm domnului Sofianu să alcătuiască un catalog cu operele de artă contemporană ce le deţine pentru a putea fi cunoscute de câţi mai mulţi oameni. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe