Mircea Geoană i-a amăgit electoral pe pensionarii Vâlcii

duminică, 16 august 2009

La Grand Hotel Sofianu, sfătuit de experţi de lux americani,

Mircea Geoană i-a amăgit electoral pe pensionarii Vâlcii

• Bătrânii veniţi la acţiunea electorală habar nu aveau cine este preşedintele PSD

Aina Anghelescu

Peste 300 de pensionari vâlceni au fost luaţi pe sus joi dimineaţa pentru a fi prezenţi la întâlnirea cu preşedintele Senatului şi al PSD, Mircea Geoană, întâlnire care s-a desfăşurat la Grand Hotel Sofianu din parcul Zăvoi. Peste tot unde s-a dus, liderul PSD a fost însoţit de echipa de consilieri „de imagine”, cei care au avut grijă să-l plaseze pe politician în mijlocul pensionarilor, să abordeze o anumită îmbrăcăminte, dar mai ales să aibă un anumit discurs.

Reflectoarele erau strategic amplasate pentru a-i da o lumină caldă lui Mircea Geoană, iar gesticulaţia şi limbajul trupului îl trădau pe liderul PSD că venise la Vâlcea pentru a-şi face campanie electorală. Totuşi, pentru a nu cădea în ridicol şi pentru a nu se spune că a venit la Vâlcea cu mâna goală în faţa pensionarilor, Mircea Geoană i-a adus cu ei pe ministrul Muncii, Marian Sîrbu, pe preşedintele AVAS, Mircea Ursache, pe secretarul de stat, Dumitru Cornoiu, şi pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu. Liderul PSD a ţinut să precizeze însă că... nu a venit în campanie electorală, ci „doar pentru a asculta şi a identifica probeleme reale ale pensionarilor“. Bineînţeles că nu l-a crezut nimeni pe liderul PSD.

Pensionari aduşi cu arcanul

Mai mulţi pensionari intervievaţi de Mariana Sima, redactor al Televiziunii Vâlcea 1, au declarat că nu ştiu cine este Mircea Geoană şi că au venit la adunarea electorală pentru că li s-a spus că li se „vor mări pensiile“.

Pe lângă cei 300 de pensionari, la întâlnirea de la Grand Hotel Sofianu au mai fost prezenţi parlamentarii Laurenţiu Coca, Aurel Vlădoiu şi Constantin Mazilu, directorii de instituţii din PSD, precum şi primarii, viceprimarii, consilierii locali şi cei judeţeni din partea aceluiaşi partid. Mircea Geoană şi-a axat discursul pe proiectul majorării pensiilor, proiect pentru care se zbate de câţiva ani dar şi pe atenţia acordată tinerilor cu venituri modeste sau celor care au muncit din greu în minerit sau în energie.

Preşedintele PSD a spus că nu are numai o obligaţie, un angajament, de natură politică sau electorală, ci mai ales una morală, de suflet, pentru oameni, indiferent cât de dură este criza pe care o traversăm: ,,Nu poate să plătească un cetăţean sărac acelaşi cost al crizei ca unul cu venituri mari. Ne bucurăm că reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au înţeles că este necesară mărirea pensiilor şi, în special, a ajutoarelor financiare pentru categoriile defavorizate din România. Nu le putem cere aceloraşi oameni - pensionari, muncitori, agricultori - care au suportat costurile tranziţiei timp de 20 de ani, să suporte acum şi costurile crizei economice”.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat evenimentului de la Grand Hotel Sofianu, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, printre altele, că Programul „Prima Casă” nu şi-a atins decât parţial obiectivele: „Noi ne-am fi dorit programe care să stimuleze construcţia de case şi apartamente noi în care să stea cu chirie subvenţionată tineri care la această oră nu au posibilitatea să facă un împrumut bancar. Acest proiect ar fi dat un avânt industriei pe orizontală, s-ar fi dezvoltat fabricile care produc materiale de construcţii, termopan, parchet, gresie, şi implicit s-ar fi generat noi locuri de muncă”.

„Oltchim a fost salvat de bugetul de stat“

Despre situaţia de la SC Oltchim SA, liderul PSD a spus: „Oltchim a fost salvat de bugetul de stat. Trebuie să spun că acest efort e suportat de cetăţeanul român, din bugetul statului român realizat din impozitele şi taxele plătite de cetăţenii acestei ţări”.

Despre relaţia cu partenerii din PD-L, Mircea Geoană a spus că este neproductiv, chiar contraindicat, să-ţi speli rufele murdare ale coaliţiei în văzul naţiunii: „Probabil că ar trebui să fac un astfel de gest, să lăsăm din orgolii şi să lăsăm şi spălatul rufelor în public la o parte, pentru că nu ne fac bine. Scandalul nu face bine nimănui, eu pot să fac acest lucru destul de uşor pentru că nu sunt o fire conflictogenă”.

În privinţa anunţatelor disponibilizări în rândul bugetarilor, liderul PSD a declarat că nu va fi niciodată de acord cu această decizie pentru că statul trebuie să găsească soluţii pentru reducerea şomajului şi nu pentru accentuarea lui.
După întâlnirea de la Râmnicu Vâlcea, liderul social-democrat a vizitat oraşul Ocnele Mari, societatea Oltchim SA, municipiul Drăgăşani, după care a participat la inaugurarea unui nou drum la Bălceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe