Mercenarii din presa centrală mint de îngheaţă apele

duminică, 30 august 2009

În scandalul „Mircea Băsescu – afaceri cu armament“

Mercenarii din presa centrală mint de îngheaţă apele

• Este limpede ca lumina zilei, că se urmăreşte ştirbirea reputaţiei şi diminuarea încrederii populaţiei în actualul preşedinte, Traian Băsescu, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an.

Tiberiu Pîrnău

O anumită parte a presei centrale îşi continuă în trombă acţiunile de dezinformare şi manipulare în cazul „Mircea Băsescu – afaceri cu armament“. Ţinta este una evidentă: defăimarea fratelui lui Mircea Băsescu, adică a lui Traian Băsescu, preşedintele României. Este limpede ca lumina zilei, că se urmăreşte ştirbirea reputaţiei şi diminuarea încrederii populaţiei în actualul preşedinte, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an.

Vârfuri de lance ale acţiunilor mediatice nocive sunt: Trustul de Presă Intact („Antenele“ lui Dan Voiculescu) şi ziarul „Ziua“, condus de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, cel care a declanşat toată această isterie mediatică legată de o aşa-zisă implicare în traficul de arme internaţional a fratelui preşedintelui României. Vom demonstra negru pe alb lipsa de profesionalism ale unor anumiţi ziarişti de tip „tonomat“, precum şi faptul că sunt rău-intenţionaţi atunci când difuzează anumite informaţii populaţiei. Aflaţi în solda unor afacerişti oneroşi, loviţi în interse de preşedintele Traian Băsescu, mercenarii din presa centrală inventează subiecte şi-şi fac un titlu de glorie din acţiunile de diversiune mediatică. 

Antena 3, vârf de lance în operaţiunea de dezinformare şi manipulare

Pe site-ul televiziunii Antena 3 citim cu litere de-o şchioapă un titlu, care ne atrage inevitabil atenţia:  „Scandalul Mircea Băsescu: Şeful poliţiei din Băbeni şi-a dat demisia“. Şi iată cum începe dezinformarea şi intoxicarea oamenilor de bună credinţă, care-şi imaginează că citesc informaţii pertinente, adevărate pe acest site, care părea credibil şi onorabil: „Şeful Poliţiei din localitatea Băbeni a demisonat la puţin timp după declanşarea scandalului legat de muniţia manipulată de una dintre firmele lui Mircea Băsescu.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu îl acuză pe cel care a condus Poliţia din Băbeni de legături directe de afaceri cu Mircea Basescu. Fostul şef al Poliţiei din Băbeni, Marin Florin nu a fost chestionat în legătură cu presupusul import al celor 1.600 de tone de muniţie, realizat prin firma lui Mircea Băsescu, a declarat în emisiunea Ştirea Zilei de la Antena 3, Cozmin Guşă. Marin Florin a demisionat din funcţie în urmă cu trei zile, la puţin timp după izbucnirea scandalului. Relaţia dintre proaspăt demisionatul şef al poliţiei din Băbeni şi Mircea Băsescu datează încă de la lansarea în afaceri a fratelui preşedintelui, suţine pe blogul său ziaristul Sorin Roşca Stănescu.

Acum câţiva ani, au încercat amândoi să obţină o hală la Avicola din Băbeni, în care ar fi trebuit să ambaleze mărfuri. "Muniţie, cumva?"- se întreabă Sorin Roşca Stănescu.“ Această ştire abundă în minciuni, în neadevăruri. În primul rând că Florian Marin nu a fost niciodată şeful poliţiei din Băbeni. Şef era la acea dată comisarul şef Cristian Frâncu, care ocupă în continuare aceeaşi funcţie. Comisarul şef Marin a ocupat până săptămâna trecută funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

El şi-a dat într-adevăr demisia din cu totul alte considerente. I s-a pus în vedere de către şefii PSD Vâlcea, Ion Cîlea şi Aurel Vlădoiu, că este bine să facă acest gest. Dar acesta este un alt subiect. Ştim sigur că Florian Marin nu s-a întâlnit niciodată cu fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nici măcar nu-l cunoştea din fotografii, dar să mai fi intrat şi în relaţii de afaceri. Minciuna lui Sorin Roşca Stănescu s-a umflat ca o gogoaşă, când a fost preluată de Cosmin Guşă, consultantul preşedintelui PSD - Mircea Geoană.

Minciunile nu s-au oprit aici şi au capătat un caracter de-a dreptul pervers. Ziaristul Sorin Roşca Stănescu este un as al manipulării şi al dezinformării. A introdus în această poveste nume grele din judeţul Vâlcea. L-a confundat conştient pe Constantin Roibu, directorul general al OLTCHIM Râmnicu Vâlcea, cu fostul comandant al Poliţiei Băbeni, Gheorghe Roibu. Nici unul, nici altul, nu au legătură cu traficul cu arme, dar sună interesant când amesteci de-a valma nume cu rezonanţă dintr-un judeţ în acest joc mediatic murdar.

• Pentru restabilirea adevărului publicăm din nou declaraţia lui Ion Mărculescu, directorul general al Uzinei Mecanice Băbeni:

 „Nu am avut niciodată vreun contact cu Mircea Băsescu!”

În legătură cu cele susţinute de Roşca Stănescu pe blogul personal, directorul general al Uzinei Mecanice Băbeni, Ion Mărculescu, ne-a declarat următoarele: „Este o mare aiureală ce a declarat Sorin Roşca Stănescu. Prin acţiunea lui, ne-a pătat imaginea, pentru că noi avem contracte cu armata română şi noi lucrăm corect, cu documente. Sunt numai chestii de intoxicare a opiniei publice. Vreau să spun foarte clar nu am avut niciodată vreun contact cu Mircea Băsescu, nici nu-l cunosc personal. În urma contractelor pe care le-am făcut cu firma Oxo Network din Bucureşti, un vapor a venit în portul Constanţa-Agigea.

Au fost 105 containere care am înţeles că s-au descărcat în port, s-au încărcat pe nişte maşini ale unei firme autorizate să facă operaţia de transport. Au ajuns la Băbeni unde au fost vămuite de către vameşii din Vâlcea. S-a făcut recepţia, au venit cei de la ANCIS, s-au făcut toate documentele după care s-a început procesarea propriu-zisă”. Vasul cu explozibili din Taiwan (şi nu Thailanda, cum susţine Sorin Roşca Stănescu) a ajuns în portul Constanţa pe 16 februarie, iar patru zile mai târziu a început operaţiunea de descărcare şi depozitare a celor 105 containere.

Explozibilii au plecat din Constanţa pe 20 martie cu destinaţia UM Băbeni. Corneliu Purcărea a precizat că afacerea s-a făcut prin intermediul firmei conduse de el, Oxo Network, şi nu Romagro, cum a afirmat Sorin Roşca Stănescu. Firma Oxo Network a devenit subcontractor pentru firma Maxam din Bulgaria, ce câştigase un contract internaţional pentru delaborarea unei cantităţi de aproximativ 4000 de tone de combustibil. Firma bulgărească este cea care a câştigat licitaţia. Problema este că au câştigat o cantitate foarte mare de combustibil pe care nu ar fi avut timp să o delaboreze în timp util, aşa că aveau nevoie de un alt prestator de servicii. Astfel, Oxo a devenit subcontractor pentru firma din Bulgaria. La rândul său, firma reprezentată de Purcărea a încheiat un contract de prestări servicii cu Uzina Mecanică Băbeni pentru delaborarea muniţiei primite de la firma Maxam.

Tot directorul general Ion Mărculescu ne-a mai declarat că până în prezent au fost distruse peste 1.400 de tone muniţie din cele 1.630 de tone primite de Uzina Mecanică Băbeni. Deşeurile rezultate au fost date apoi altor firme, cum ar fi Remat Vâlcea, şi nicidecum nu au fost reambalaţi şi exportaţi, cum susţine Sorin Roşca Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe