Holograf, Furdui Iancu şi mici la tot poporul din Brezoi

duminică, 30 august 2009

• Târgul Lotrilor, la prima ediţie

Holograf, Furdui Iancu şi mici la tot poporul din Brezoi

La sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, locuitorii oraşului Brezoi au avut parte numai de surprize plăcute, odată cu desfăşurarea unui mare eveniment pentru aceste locuri – Târgul Lotrilor. Primarul Robert Schell a vrut să se asigure că totul decurge bine, astfel că a trimis invitaţii la toată conducerea judeţului, la politicieni, parlamentari, artişti şi oameni de afaceri.

De asemenea, primarul le-a trimis invitaţii prin poştă la aproape toţi locuitorii din Brezoi, pe care i-a chemat „la patru mici şi o bere” fiecare. În acest sens, cu ajutorul sponsorilor, a achiziţionat peste 14.000 de mici care au fost preparaţi şi distribuiţi de către comercianţii care au venit la Târgul Lotrilor. De altfel, unul dintre cei mai importanţi sponsori a fost omul de afaceri Nicolae Sofianu, prezent la aproape toate manifestările din cadrul evenimentului de la Brezoi.

Manifestările prilejuite de organizarea Târgului Lotrilor a început vineri, 28 august, cu o şedinţă festivă a Consiliului Local Brezoi cu participarea unei delegaţii franceze a comunei La Bouilladisse (Franţa), ocazie cu care a fost semnat şi acordul de cooperare între oraşul vâlcean şi comuna franceză. Oamenii de cultură din localitatea vâlceană au fost premiaţi cu această ocazie, iar Angela Tomaselli a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

În jurul orelor 17.00 a fost dezvelită plăcuţa ce ilustrează înfrăţirea celor două localităţi. Tot vineri, artistul popular Nicolae Furdui Iancu împreună cu ansamblul Crai Nou i-au încântat pe cei peste 3.000 de oameni prezenţi lângă Sala Sporturilor din Brezoi. Sâmbătă, 29 august, a fost o zi incendiară pentru brezoieni. Două meciuri demonstrative au avut loc în această zi: unul al lotului olimpic de handbal junioare şi cel de-al doilea de K1, cu participarea elevilor lui Ciprian Sora.

Seara, cântăreţul Vali Crăciunescu, formaţia locală Prometeu şi cunoscuta trupă Holograf au adunat aplauzele celor circa 4.000 de spectatori din Brezoi dar şi din localităţile învecinate. Duminică, grupul Cantabile al Bisericii Romano-Catolice din localitate a susţinut un concert simfonic în incinta lăcaşului de cult.

Nota de plată a primei ediţii a Târgului Lotrilor s-a ridicat la circa 30.000 euro, însă primarul Robert Schell a spus că nu s-a cheltuit nici un leu de la bugetul local. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe