Dumitru Becşenescu aplică tactica “ursului în bârlogÔÇ£

duminică, 2 august 2009

A ajuns la fundul sacului?

Dumitru Becşenescu aplică tactica „ursului în bârlog“

Omul de afaceri vâlcean - Dumitru Becşenescu, proprietarul şi preşedintele grupului Antares, cu afaceri în domenii ca transport, imobiliare şi turism, în valoare de 24 milioane euro în 2008, spune că din cauza crizei este nevoit să renunţe la investiâii şi să-si eficientizeze business-urile, aplicând tactica "ursului în bârlog".

Această tactică, practicată în condiţii de criză, presupune "păstrarea merindelor până la venirea primăverii", adică până la sfârşitul crizei, a explicat Becşenescu.

„În condiţii de criză, nu facem investiţii. Doar eficientizăm activităţile, tăiem costuri“, a adăugat omul de afaceri.

El a declarat că tăierea costurilor nu va determina şi disponibilizări în rândul angajaţilor grupului.

În ceea ce priveşte evoluţia cifrei de afaceri consolidate a grupului Antares pe acest an, Becşenescu apreciază că aceasta este incertă, din cauza impredictibilităţii business-urilor imobiliare şi de transport feroviar.

Classfer, companie din cadrul grupului Antares, specializată în transportul feroviar de marfă, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 6 mil. euro. În 2009, din cauza pierderii contractelor cu Lafarge, "viitorul companiei este incert", potrivit lui Becşenescu.

Antares Transport, firma din Vâlcea specializată în transportul de persoane, cu o autobază de peste 100 de masini, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 5 milioane euro, iar pentru acest an Becşenescu estimează o creştere de 20%.

Pentru Antares Gas, cu activităţi în imbuteliere şi autogaz, Becşenescu estimează stagnarea afacerilor la nivelul de anul trecut, de 6 milioane euro.

Hotelul Golden Tulip din Mamaia, la care grupul Antares mai deţine 37% din acţiuni, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,7 mil. euro, care în acest an s-ar putea ridica la 2,2 mil. euro, conform preşedintelui grupului.

Antares a vândut în 2008 pachetul majoritar de 63% din cadrul hotelului din staţiunea constănţeană unui fond de investiţii.

De asemenea, grupul Antares mai deţine 5 firme cu activităţi în domeniul dezvoltărilor imobiliare, care în prezent sunt "conservate" (cu activitatea întreruptă - n.r.), din cauza crizei.

Becşenescu spune că, la capitolul imobiliare, venirea crizei nu l-a prins într-un moment tocmai nepotrivit. „Proiectele erau aproape terminate sau vândute“, a explicat Becşenescu.

El a menţionat totuşi că pe fondul crizei a renunţat, temporar, la dezvoltarea unui proiect imobiliar în Vâlcea, de 6,5 mil. euro, pentru care avea şi finanţare.

În afară de Vâlcea, firmele de dezvoltare imobiliara din cadrul grupului Antares desfăşurau activităţi în Bucureşti şi Constanţa şi au raportat anul trecut afaceri de circa 3 milioane euro.

Grupul Antares mai desfăşoară activităţi şi în domeniul comercializării de carburanţi, prin administrarea a două benzinării OMV şi a unei staţii PetromV.

Becşenescu nu a putut preciza valoarea încasărilor din aceste business-uri, din cauza clauzelor de confidenţialitate, incluse în contractele de administrare a celor 3 benzinării.
Sursa: www.dailybusiness.ro
NR – Supratitlul ne aparţine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe