Despre PSD la Vâlcea - numai de bine

miercuri, 5 august 2009

Despre PSD la Vâlcea - numai de bine!

Tiberiu Pîrnău
S-a dat startul luptei electorale pe faţă la Vâlcea. Într-un comunicat de presă transmis presei de Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea, liderii acestui partid îi bat obrazul liderului PSD, Ion Cîlea, căruia îi reproşează că a furat startul campaniei electorale şi că îmbrobodeşte vâlcenii cu promisiuni deşarte. Sunt aduse din nou în discuţie audienţele cu bucluc, prin care preşedintele PSD se foloseşte de funcţie şi de oamenii unşi de partid în funcţii de directori la instituţiile publice deconcentrate pentru a face o campanie electorală deşănţată şi disperată trandafirilor.

Flori care dau semne de ofilire, în buchet, în mai toate zonele judeţului. Îl pot asemăna pe Ion Cîlea, cu un grădinar care încearcă cu o stropitoare de jucărie să readucă la viaţă o întreagă grădină botanică. Metodele demagogice ale bătrânului lider de factură comunistă sunt învechite şi nu mai au priză la electoratul vâlcean, care se deşteaptă pe zi ce trece. Oamenii nu mai pot fi prostiţi şi nu mai înghit gogoşi. Dovadă în acest sens stau sălile goale ale audienţelor. Oamenii simpli s-au săturat de gargară, nu mai pot fi păcăliţi de discursuri populiste şi nerealiste.

Ion Cîlea cară după el zeci de oameni cu funcţii importante în judeţ, îi rupe de la locul de muncă pentru a-i plimba inutil prin praful cătunelor vâlcene. Eficienţa este zero. Audienţele vor avea efect de bumerang pentru că Ion Cîlea nu-şi va putea respecta promisiunile. Nu va putea face în două luni ce nu au făcut comisiile locale de aplicare a legilor fondului funciar în 20 de ani. Pentru că cele mai multe probleme sunt cele care privesc litigiile de pământ, iar preşedintele CJ nu se poate amesteca în treburile justiţiei.

Am înţeles că aceste audienţe sunt un bun pretext pentru ca liderii PSD să-şi arate generozitatea „social-democrată“. Zeci de persoane amărâte primesc bani de la mahării PSD. Însuşi Ion Cîlea a dat din buzunarul propriu bani la anumite persoane prin locurile pe unde s-a preumblat. Oare în acest caz nu este vorba despre mită electorală? De ce închide ochii şeful poliţiei, Florian Marin, că doar a văzut „live“ operaţiunea de mituire? Domnia sa poate să se autosesizeze şi să demareze o anchetă împreună cu Procuratura. Sau îi este „peste mână“? Poate că nu-i permite ATOP-ul domnului Persu să ancheteze pesedişti.

Preşedintele Cîlea este pe o pantă, aşa cum am mai scris. Alunecă la vale. Din ce în ce mai mulţi membri de partid PSD sunt nemulţumiţi de acţiunile sale. Păi cum să nu fie aşa când domnia sa dispune ca lucrări de milioane de euro să fie date unor firme din alte judeţe, iar firmele care l-au ajutat în ultima campanie electorală sunt „falutate“. Poate că de-aici i se va trage domnului doctor. În agricultură. Nu în politică. Numai de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe