Deputatul Vasile Bleotu o anchetează pe Elena Udrea

duminică, 2 august 2009

Deputatul Vasile Bleotu o anchetează pe Elena Udrea

Luni, 27 iulie 2009, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat înfiinţarea Comisiei de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea pentru verificarea modului de cheltuire de către minister a banilor publici destinaţi unor campanii de promovare precum „Romania, Land of Choice”. Deputatul liberal Ludovic Orban este preşedintele Comisiei de anchetă în cadrul Udrea, iar deputatul PSD de Vâlcea, Vasile Bleotu este vicepreşedinte, alături de Nicolae Bănicioiu.

Comisia va mai ancheta şi modul de cheltuire a banilor publici cu cazarea, transportul şi diurna ziariştilor acreditaţi la Ministerul Turismului în deplasările interne şi externe. Deputatul Vasile Bleotu mai este preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea şi membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Costa Rica.

Camera Deputaţilor a aprobat această propunere cu 103 voturi pentru, niciun vot împotrivă şi nicio abţinere. În sală au fost 171 de deputaţi. Nu au votat deputaţii PD-L şi ai minorităţilor. Grupul PD-L şi cel al minorităţilor naţionale au refuzat să îşi desemneze membrii în această Comisie.

„Dacă la începutul acestui an, doamna ministru Elena Udrea se plângea că deţine un buget mic şi cheltuieli la fel de mici, că prevede un buget limitat pentru publicitate, iar campaniile de acest gen vor fi exclusiv pentru promovarea destinaţiilor turistice, după şase luni asistăm la un dezmăţ pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe ale căror obiective nu vizează în niciun caz interesul naţional”, se arată în solicitarea de constituire a unei Comisii de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea.

Deputaţii acuză netrasparenţa în derularea diverselor campanii şi programe, ale căror detalii au devenit cunoscute doar în urma unor presiuni mediatice, dar şi „risipirea unor sume importante de bani pentru promovarea propriei imagini”. Totodată, în solicitare se arată că „ministerul condus de doamna Elena Udrea a încheiat o serie de contracte, prin negociere directă sau prin indicarea clară a beneficiarului, astfel ridicând o serie de semne de întrebare în legătură cu legalitatea acestor acte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe