Deputatul Mazilu, un “CiocârlanÔÇ£ în straie populare

duminică, 16 august 2009

Deputatul Mazilu, un „Ciocârlan“ în straie populare

• Deputatul social-democrat Constantin Dan Mazilu a interpretat la Lădeşti, alături de colegii din grupul vocal “Ciocârlanii din Lăpuşata” melodii de suflet din repertoriul popular

Constantin Mazilu, un mare iubitor de folclor şi un adevărat sprijin în susţinerea talentelor, a reuşit să strângă în jurul său o mână de oameni din localităţile Colegiului Uninominal Bălceşti, împreună formând grupul “Ciocârlanii din Lăpuşata”. Grupul s-a format chiar în perioada campaniei electorale, la insistenţele îndrăgitei interprete Floarea Calotă.

„Ne-am numit „Ciocârlanii” tot dintr-o glumă a unuia dintre noi, care, exasperat de cât de mult cântam, ne-a spus la un moment dat: „Ia mai tăceţi, măi, ciocârlanilor, şi aşa ne-a rămas numele. Cei de la Vâlcea au spus că nu este bun numele, pentru că bărbatul ciocârliei nu cântă, dar nouă ni s-a părut interesant şi potrivit cu noi, aşa că am insistat să rămână aşa. Noi apărem pe scenă doar în costume populare, luate de la Muzeul Ţăranului Român”, ne spune deputatul vâlcean.

“Ciocârlanii” s-a pregătit intens pentru a urca pe scenă. Deputatul Mazilu spune că repetiţiile au loc la sfârşitul săptămânii, când se întoarce din Parlament: “Ne întâlnim toţi şi ne apucăm de treabă. La ultima repetiţie, îmi amintesc că abia am ajuns acasă, am lăsat bagajele şi am plecat să mă întâlnesc cu băieţii să învăţăm repertoriul”, a declarat deputatul PSD. Parlamentarul vâlcean cunoaşte fiecare vers al melodiilor pe care le interpretează, amintindu-şi-le cu uşurinţă din perioada copilăriei.

„Printre noi sunt tot felul de oameni, de la reprezentanţi ai administraţiei până la preoţi sau chiar copii. Cel mai tânăr membru al grupului are 12 ani. Cel mai hazliu este „Necuratul”, aşa îl poreclim noi pe colegul nostru care are un glas foarte frumos, dar este de etnie rromă, sunt doi preoţi. Avem chiar şi un poliţist. Suntem 15 la număr. Mie pur şi simplu îmi place foarte mult muzica populară şi nu aş vrea să se piardă. Este drept că nu mi-am închipuit că o să fac vreodată parte din vreo formaţie, dar asta este, acum îmi face plăcere să cânt alături de prietenii mei”, ni se destăinuie deputatul Mazilu.
De Zi Sfântă- deputatul şi Ciocârlanii aplaudaţi

“Ciocârlanii din Lăpuşata” au urcat din nou pe scenă la Târgul din Lădeşti, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Apariţia lor pe scenă a constituit punctul de atracţie al zilei. Sute de oameni s-au înghesuit să-i vadă pe cei 14 oameni care cântă cu sufletul, dar şi pe deputatul Constantin Mazilu. Îmbrăcat în costum popular, parlamentarul social-democrat a cântat pe scena Târgului din Lădeşti, alături de colegii săi.

Cu doar câteva minute de a urca pe scenă, deputatul social-democrat a declarat: “Nu am un merit prea mare în constituirea acestui grup vocal. Sunt oameni de pe aceste meleaguri care au avut plăcerea să cânte, dar şi un pic de talent. Nu am făcut decât să-i strâng alături de mine şi să încercăm să vă bucurăm pe dumneavoastră. Ca o completare, vreau să vă spun că, în copilărie, ziua Schimbării la Faţă era o zi sfântă.

Îmi amintesc că, în aceea perioadă, cu o săptămână înainte nu făceam nimic altceva decât să mă uit pe cer şi să mă rog la Dumnezeu să nu plouă”, a spus vizibil emoţionat parlamentarul PSD. În cele din urmă, “Ciocârlanii din Lăpuşata” au urcat pe scenă, reuşind să atragă atenţia tuturor celor prezenţi în târg. Au interpretat melodii de suflet din folclorul românesc autentic, iar pentru prestaţia lor au primit ropote de aplauze. În apropierea scenei s-a încins o horă mare, iar “Ciocârlanii din Lăpuşata” au promis că vor reveni pe scenă şi cu alte surprize.

“Nu cred că vă puteţi imagina cu câtă dragoste şi dăruire fac repetiţiile. Sunt oameni minunaţi care pun mult suflet în ceea ce fac. Eram în campania electorală pentru domnul deputat Mazilu şi le-am spus atunci să cânte alături de mine. A fost la început o provocare, iar în timp şi-au luat rolul în serios”, a spus îndrăgita cântăreaţă de muzică populară, Floarea Calotă.
Letiţia Lazăr (Mesagerul de Vâlcea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe