Bogdan Pistol, cel mai bine plasat candidat în cursa pentru preşedinţie, declară

miercuri, 19 august 2009

Bogdan Pistol, cel mai bine plasat candidat în cursa pentru preşedinţie, declară:

„PNL Râmnicu Vâlcea trebuie să devină un atelier al inteligenţei şi al moralităţii”

• recent, „Ziarul de Vâlcea” a realizat un mic sondaj de opinie prin rândul membrilor liberali din Râmnicu Vâlcea, marea majoritate dintre ei optând pentru Bogdan Pistol, ca viitor preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea

Petre Coman

Sâmbătă, 22 august 2009, va avea loc Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale PNL Râmnicu Vâlcea, însă, în cazul în care nu se realizează cvorum (jumătate plus unu din numărul membrilor), următoarea întâlnire va avea loc în data de 23 august 2009. Încă nu s-a stabilit locul exact al desfăşurării evenimentului, însă în funcţie de numărul membrilor care vor veni la Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale PNL Râmnicu Vâlcea, se va opta fie pentru Sala Sporturilor Traian sau sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Până miercuri, 19 august, s-au înscris în cursă următorii candidaţi: Bogdan Pistol – vicepreşedintele PNL Vâlcea, Ion Nicolae – consilier local şi actualul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Eduard Vârlan – consilier local, Ion Florescu, şi Adrănel Cotescu. Pentru viitoarea componenţă a Biroului Permanent Municipal, alcătuit din 15 membri şi 4 membri supleanţi, se anunţă o întrecere aprigă. Cele mai numeroase organizaţii care vor dori să-şi promoveze reprezentanţi în BPM PNL Râmnicu Vâlcea sunt: cea de tineret, corpul profesorilor, organizaţia de femei şi corpul medicilor şi asistenţilor medicali.

Recent, „Ziarul de Vâlcea” a realizat un mic sondaj de opinie prin rândul membrilor liberali din Râmnicu Vâlcea, marea majoritate dintre ei optând pentru Bogdan Pistol ca viitor preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea. Tânărul politician are sprijinul mai multor membrii de frunte din PNL Vâlcea, dar şi din partea unor liberali cu mulţi ani vechime în partid. Tot Bogdan Pistol a avut iniţiativa de a-l invita la evenimentul de la Râmnicu Vâlcea pe deputatul Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL. Tocmai în acest spirit, ziarul nostru a decis să-l susţină în cursa pentru şefia PNL Râmnicu Vâlcea pe Bogdan Pistol. Iată în continuare un interviu cu viitorul preşedinte al liberalilor râmniceni, Bogdan Pistol:

• În ce condiţii şi cum a decurs campania electorală pentru şefia Organizaţiei Municipale PNL Râmnicu Vâlcea?
Toată campania electorală s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea pe trei paliere de organizare. În primul rând, am contactat structurile socio-profesionale, în special oamenii care să-i reprezinte: medici, profesori, pensionari etc. În acest sens, am stat de vorbă în mod direct cu peste 70 de persoane. Tot în acest timp, am purtat multe discuţii cu preşedinţii organizaţiilor de cartier din Râmnicu Vâlcea, dar şi cu oamenii de valoare din rândul PNL, care nu au reprezentare la nivelul structurilor socio-profesionale. Al doilea plaier pe care l-am abordat în această campanie electorală a fost cel al organizaţiilor de tineret, de femei şi de seniori din cadrul partidului nostru. Am discutat în mod particular cu foarte mulţi membrii din aceste structuri politice şi de aceea vreau să le mulţumesc tuturor pe această cale. În fine, al treilea palier l-a reprezentat contactul direct cu membrii PNL. Concluzia acestei acţiuni a fost că, prin acest mod, am făcut o evaluare reală a potenţialului resursei umane de la nivelul partidului.

• Pe cine vă bazaţi la Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale PNL Râmnicu Vâlcea, şi ce personalităţi liberale locale au anunţat că vă sprijină pentru funcţia de preşedinte?
Am rămas plăcut surprins să aflu că am susţinerea unor seniori din cadul partidului, cum ar fi Jean Decuseară, Nicolae Jivan şi Mihai Moldoveanu. În plus, am sprijinul multor membri din cadrul Organizaţiei de Femei, din partea lui Adi Panduraşu, preşedintele Organizaţiei de Tineret, din partea lui Gheorghe Folea, Ilie Fârtat, Nicolae Curcăneanu, Dinu Cătuşanu şi mulţi alţii. Îmi cer scuze dacă am omis pe cineva! În plus, deputatul Cristian Buican m-a ajutat sufleteşte şi prin intremediari, iar senatorul Emilian Frâncu a fost echidistant şi nu s-a implicat în campanie. Trebuie să-i mai amintesc aici pe Mircea Poenaru, Ion Greere, Sorin Petrescu, Dan Niţu, Bogdana Gras, Mihaela Andreianu şi Gheorghe Ioniţă care m-au ajutat extrem de mult în această campanie electorală, atât sufleteşte cât şi material.

• Ce părere aveţi despre Ion Nicolae, actualul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea şi unul dintre contracandidaţii dumneavoastră?
Domnul Ion Nicolae a fost un activist bun în cadrul organizaţiei municipale, însă nu a ştiut să-şi creeze o imagine bună în presa locală. Trebuie să existe o punte de legătură între programele şi proiectele preşedintelui Crin Antonescu şi obiectivele organizaţiilor locale ale partidului.

• Care sunt punctele tari ale dumneavoastră pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea?
În primul rând, am o capacitate foarte mare de organizare. Am experienţa politică desfăşurată la nivelul Organizaţiei de Tineret PNL şi la nivelul Organizaţiei Judeţene, precum şi pregătirea profesională pentru activităţile din mediu privat.

• Care sunt proiectele şi obiectivele care le vizaţi, după ce veţi deveni preşedinte al Organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea?
Aşa cum am reuşit chiar în condiţii grele într-o competiţie electorală cu primarul Râmnicului, Mircia Gutău, tot aşa pot să confirm că obiectivul nostru este situarea organizaţiei municipale pe primele locuri în Râmnicu Vâlcea. Pe termen mediu, vrem să contribuim decisiv la câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Vâlcea şi poziţionarea candidatului nostru la Primăria Râmnicului în turul al doilea, în perspectiva alegerilor din 2012. Pe termen lung, vrem să realizăm transformarea PNL Râmnicu Vâlcea într-o forţă de gândire şi acţiune, care să producă idei şi acţiuni necesare dezvoltării Râmnicului. Specialiştii profesionişti trebuie să-şi găsească locul în structurile noastre PNL Râmnicu Vâlcea trebuie să devină un atelier al inteligenţei şi al moralităţii. De asemenea, educarea continuă a noastră, a tuturor membrilor PNL, trebuie să fie o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe