AVAS susţine Oltchim sută la sută

miercuri, 19 august 2009

AVAS susţine Oltchim sută la sută

 
Referitor la acţiunea companiei germane PCC, acţionar minoritar la Oltchim S.A. Râmnicu Vâlcea, prin care a cerut in instanţă suspendarea garanţiei Eximbank pentru accesarea unui credit în vederea achiziţionării Arpechim Piteşti, AVAS face următoarele precizări:

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului consideră că toate demersurile pe care compania germană PCC le-a întreprins în vederea blocării achiziţiei de către S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea a Arpechim Piteşti (cel mai important furnizor de materie primă al societăţii) demonstrează că acţionarul minoritar nu are interesul ca această societate să funcţioneze într-o piaţă concurenţială liberă.

Cu această ocazie, AVAS precizează că, în calitatea sa de acţionar majoritar al Eximbank, va sprijini demersurile S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea în vederea obţinerii garanţiei ce reprezintă 80% din creditul de 62 de milioane de Euro necesar achizitionării activităţii de petrochimie de la Arpechim Piteşti, fără de care nu poate funcţiona în viitor. Reamintim că, în luna iulie, Consiliul Concurenţei a avizat, în vederea notificării Comisiei Europene, măsurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat către Oltchim.
Direcţia Comunicare - AVAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe