Turismul vâlcean, pe un trend ascendent

miercuri, 29 iulie 2009

Turismul vâlcean, pe un trend ascendent

Staţiunile vâlcene încep să fie căutate de turişti. Potrivit Direcţiei de Statistică Vâlcea, în luna mai a acestui an, 23 de mii de turişti au trecut prin judeţul Vâlcea, cu 7.000 mai mulţi faţă de luna aprilie 2009 şi cu 700 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate au fost hotelurile din Călimăneşti şi Olăneşti, peste 17 000 de turişti optând pentru a-şi petrece vacantele aici. O mare parte dintre aceştia sunt pensionari veniţi la tratament. Pensiunile agroturistice din judeţul Vâlcea încep sa fie tot mai căutate, numărul persoanelor care s-au cazat la pensiuni rurale dublându-se fata de anul trecut.

Dacă numărul persoanelor care vin în Vâlcea a început să crească, nu acelaşi lucru se poate spune despre vâlcenii care au ales să îşi petreacă concediul în străinătate. Conform datelor furnizate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, până acum au fost eliberate peste 1.500 de carduri europene de sănătate, aproximativ cu numărul de vâlceni care au ales să plece în străinătate în perioada similară a anului trecut.

Cardul European de Asigurări de Sănătate poate fi solicitat de toţi cei care fac deplasări în Uniunea Europeană pentru a beneficia de asistenta medicala. Posesorul cardului european beneficiază de asistenta medicala în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe