Recesiunea loveşte dur. Topul pe judeţe

duminică, 5 iulie 2009

Recesiunea loveşte dur. Topul pe judeţe

Toate judeţele din ţară vor înregistra un declin al ritmului de dezvoltare în acest an, după cum reiese din prognoza în profil teritorial, publicată de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

Totuşi, trebuie remarcat că judeţele mari vor avea un declin mai lent, iar cele mici şi medii vor consemna o contracţie mai puternică a economiei. Astfel, în 2009, Produsul Intern Brut (PIB) va scădea cel mai puţin în Ilfov şi Constanţa (ambele cu -2,7%).

Pe următoarele poziţii se află Vâlcea (-2,8%), Timiş (-3%), Cluj şi Sibiu (fiecare cu -3,1%). Capitala vine imediat după, cu un regres al economiei de 3,2%. În schimb, scăderi uriaşe vor fi raportate în Vaslui (-7,4%), Vrancea (-7,1%) şi Mehedinţi (-6,6%).

Pentru anul următor, toate judeţele vor avea un ritm de dezvoltare ce va gravita în jurul valorii de 0%. Clujul şi Contanţa vor creşte cel mai mult, cu 0,5%, în timp ce Vaslui, Călăraşi şi Mehedinţi vor înregistra cele mai pronunţate comprimări din toate judeţele ţării (fiecare va scădea cu -0,8%).

Practic, se menţine aceeaşi tendinţă: judeţele mici şi medii vor merge mai slab, iar cele mari vor avea rezultate mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe