Radu Gheorghe pune beţe-n roate unei investiţii importante a Primăriei Râmnicului

duminică, 26 iulie 2009

Acţionează la ordinele şefului politic, Ion Cîlea

Radu Gheorghe pune beţe-n roate unei investiţii importante a Primăriei Râmnicului

Petre Coman

Abia instalat în funcţia de director coordonator al Agenţiei de Protecţie a Mediului Vâlcea, economistul Radu Gheorghe de la PSD încearcă să pună beţe-n roate unei investiţii importante a Primăriei Râmnicului. Prin Decizia nr. 291/02.07.2009, directorul Radu Gheorghe a hotărât că proiectul „Prelungire bulevardul Tineretului spre sud cu bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni pănă la DN 67” se supune evaluării impactului asupra mediului, ceea ce înseamnă mult timp pierdut şi alţi bani cheltuiţi de municipalitate.

Referatul a fost întocmit de fosta directoare a APM Vâlcea, Narcisa Urea, şi semnat de Radu Gheorghe, cu specificaţia evaluării, deşi potrivit legii, nu implică impact major asupra mediului. Totuşi, Narcisa Urea consideră în cuprinsul deciziei că „proiectul implică schimbarea permanentă a folosinţei terenului, modul de acoperire, eliberarea terenului existent de vegetaţie forestieră, lucrări de construcţii, structuri şi lucrări de terasament, inclusiv excavaţii, intensificarea traficului în timpul etapei de construcţie şi funcţionare, linii de transport electric şi conducte noi pentru alimentare cu apă şi canalizare.

Proiectul va avea ca efect emiterea în aer de poluanţi rezultaţi de la arderea combustibililor din surse mobile, de la manevrarea materialelor, inclusiv depozitarea temporară sau transportul acestora, praf din manevrarea materialelor de construcţii. Proiectul va cauza zgomote şi vibraţii din exploatarea echipamentelor (motoare) în perioada de execuţie şi din intensificarea traficului în perioada de execuţie şi funcţionare. Proiectul nu are efect transfrontalier. Pe parcursul procedurii nu au fost înregistrate observaţii din partea publicului”. Se pune întrebarea dacă APM Vâlcea s-a sesizat asupra tăierilor ilegale de pădure din zonă şi asupra zgomotelor infernale de la maşini de mare tonaj şi de la muzica dată la maxim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe