Preşedintele Cîlea continuă audienţele în teritoriu

duminică, 19 iulie 2009

Preşedintele Cîlea continuă audienţele în teritoriu

Săptămâna trecută, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea a continuat seria audienţelor în teritoriu în comuna Dăeşti şi în staţiunea Călimăneşti, în încercarea de a rezolva problemele locuitorilor din diferite zone ale judeţului la ei acasă.

Termene limită pentru directori

Însoţit de mai mulţi directori ai instituţiilor deconcentrate, Ion Cîlea a ascultat păsurile oamenilor şi le-a pus în vedere directorilor de la diferitele instituţii vâlcene să aibă drept prioritate rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii. „Vă cer să luaţi în serios problemele oamenilor şi să le rezolvaţi, în limita legii normal. Oamenii nu m-au ales pe mine în fruntea Consiliului Judeţean pentru că aş fi deştept şi frumos, ci pentru că le-am rezolvat problemele de câte ori am mers în teritoriu.

Poate că unii sunt supăraţi pe mine pentru că am stricat o ordine prestabilită în Consiliul Judeţean, pentru că muncesc foarte mult şi poate îi pun şi pe ei să facă acelaşi lucru, dar trebuie să înţeleagă toată lumea că numai aşa se pot rezolva cu adevărat problemele cu care se confruntă acest judeţ şi oamenii de aici.” – a spus preşedintele CJ Vâlcea. Cele mai importante probleme ridicate de cetăţeni au vizat intabularea terenurilor agricole, ajutoarele sociale, refacerea drumului spre Călimăneşti (după realizarea canalizării comunei) şi desele căderi de tensiune din reţeaua electrică (mai ales în satele de la extremităţile Dăeştiului).

Consiliul Judeţean, luat drept instanţă de judecată

La întâlnirile de la Dăeşti şi Călimăneşti s-au prezentat de asemenea şi multe persoane cărora preşedintele Ion Cîlea nu a putut să le rezolve problemele, deoarece este vorba despre litigii civile, ajunse deja în instanţele de judecată, dar aceştia au fost îndrumaţi cum să-şi rezolve problemele în mod legal. În urma audienţelor de la Călimăneşti, unde au fost chemaţi  cetăţeni din Călimăneşti, Berislăveşti şi Sălătrucel, Ion Cîlea a stabilit ca termen de rezolvare a situaţiei sau de răspuns data de 18 iulie.

Cetăţenii din Călimăneşti au insistat pe rezolvarea problemelor de natură edilitară, respectiv canalizarea din Jiblea, aspectul pieţei şi al chioşcurilor din zonă, lipsa trotuarelor, dar şi pe probleme de fond funciar, pe care le poate rezolva doar instanţa de judecată. La Dăeşti, cele mai multe probleme au vizat infrastructura, iar un localnic s-a arătat extrem de nemulţumit că plăteşte abonamentul radio tv şi i-a cerut preşedintelui CJ să i-a de urgenţă măsuri. Aceeaşi persoană s-a arătat extrem de supărată pentru că nu poate circula gratuit cu autobuzul.

Ion Cîlea le-a promis celor prezenţi că va aloca bani comunei Dăeşti pentru asfaltări dacă instituţia pe care o conduce se va împrumuta la bănci pentru drumuri. Acesta a precizat că se va sfătui cu parlamentarii vâlceni pentru o interpelare legislativă pe tema abonamentului radio-tv şi că va lua legătura cu ministrul muncii, Marian Sârbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe