Pasajul denivelat suprateran pe strada “Tudor VladimirescuÔÇ£ costă 9,6 milioane euro

miercuri, 1 iulie 2009

• S-a actualizat studiul de fezabilitate

Pasajul denivelat suprateran pe strada „Tudor Vladimirescu“ costă 9,6 milioane euro

Petre Coman

Marţi, 30 iunie, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat propunerea de actualizare a studiului de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu”, la valoarea de peste 9,6 milioane euro. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea, Axa prioritară 1. Proiectantul general al lucrării este „Horia Ciuruş Birou de Arhitectură”, iar proiectant de specialitate este SC Amex Pres SRL. Potrivit precizărilor făcute de primarul Mircia Gutău, lucrarea va demara în cursul anului 2010.

Pentru eliminarea unor dificultăţi la trecerea de cale ferată şi pentru realizarea unui trafic auto cât mai fluent se impune executarea unui pasaj denivelat în amplasament, care să îndeplinească toate condiţiile tehnice necesare. Legătura cu reţeaua stradală existentă în zonă se va asigura prin realizarea de bretele de acces pentru toate relaţiile. Totodată prin realizarea pasajului denivelat se va asigura accesul în şi din prelungirea bulevardului Tineretului. În plan, traseul pasajului proiectat urmăreşte traseul bulevardului Tudor Vladimirescu, având direcţia vest-est, fiind parţial în aliniament şi parţial în curbă cu raza de 400 metri.

Pasajul proiectat are patru benzi de circulaţie şi urmează să se execute etapizat. În prima etapă se va realiza structura pentru firul sud. S-au avut în vedere două scenarii de rezolvare tehnică şi anume: cu menţinerea circulaţiei auto şi pietonală pe bulevardul Tudor Vladimirescu firul nord pe timpul execuţiei pasajului pe firul sud; fără menţinerea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu, respectiv executarea rampelor pe ambele sensuri. Proiectantul recomandă primul scenariu, pentru care s-a făcut evaluarea lucrărilor.

Pasajul proiectat are lungimea suprastructurii de 281 metri pe firul sud şi 283 metri pe firul nord. Pasajul are 13 deschideri. În vederea asigurării circulaţiei pietonale peste calea ferată, paralel cu pasajul, la sud de acesta, s-a prevăzut executarea unei pasarele pietonale cu scări de acces la capete. Pentru realizarea investiţiei sunt necesare lucrări de devieri şi modificări la reţelele de termoficare şi gaze naturale existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe