Minor în vârstă de 13 ani, autorul mai multor furturi din auto

duminică, 5 iulie 2009

Minor în vârstă de 13 ani, autorul mai multor furturi din auto

La data de 3 iulie, ora 0.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti l-au depistat în flagrant pe M.S., de 13 ani, din oraşul Bălceşti care, cu chei potrivite, a deschis portiera unui autoturism, încercând să sustragă bunuri. Din cercetări a rezultat ca minorul, în aceeaşi noapte, a mai spart alte două autoturisme, din care a sustras mai multe bunuri care, ulterior au fost recuperate în totalitate şi restituite parţilor vătămate. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că M.S. mai este autorul a încă două furturi din auto comise la începutul anului 2009, rămase iniţial cu autori necunoscuţi. Se continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi identificarea presupuşilor complici ai făptuitorului.

Poliţia Grădiştea a pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei

Vineri, 3 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Grădiştea l-au identificat şi reţinut pe Constantin C., de 37 ani, din comuna Grădiştea, împotriva căruia fusese emis mandat de arestare de către Judecătoria Tg. Cărbuneşti, condamnat la 3,6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cel în cauză a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în vederea executării pedepsei.

Au fost sustraşi 3.000 lei dintr-o locuinţă din Mateeşti

La data de 3 iulie a.c., ora 14.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mateeşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, din locuinţa Nicoliţei A., a fost sustrasă suma de 3000 lei, de către un grup de persoane de etnie rromă. Au fost efectuate verificări şi controale pe principalele artere rutiere, reuşindu-se identificarea grupului de către poliţiştii Poliţiei oraşului Berbeşti. Cele 8 persoane care făceau parte din grup, toate din municipiul Craiova, judeţul Dolj, se deplasau pe DJ 605 A cu un autoturism de culoare neagră, înmatriculat în Franţa. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că în jurul orei 13.45, acestea au oprit la magazinul alimentar aparţinând părţii vătămate şi au cumpărat alimente, iar una dintre femei, Craioveanca V., de 52 ani, a pătruns în locuinţă şi, dintr-un şifonier, a sustras întreaga sumă de bani. Faţă de aceasta continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Concurs de infracţiuni la Galicea

La data de 2 iulie, ofiţerii Formaţiunii de Poliţie Rurală din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea au fost sesizaţi telefonic de către şeful Postului de Poliţie Galicea, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei  12.00, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost ultragiat de către Dragoş S.,  de 36 ani, din comuna Galicea. Din primele verificări efectuate a rezultat că agentul de poliţie se deplasa, singur, cu autoturismul de serviciu în satul Ostroveni, comuna Galicea, împrejurare în care s-a sesizat din oficiu despre faptul că, din sens invers, circula un autoturism al cărui conducător auto, era suspect de conducerea autovehiculului fără a poseda permis de conducere. Poliţistul a coborât din echipaj şi a solicitat tânărului să prezinte documentele, moment în care s-a apropiat Dragoş S., care i-a spus agentului de poliţie să-l lase să plece pe şofer, întrucât îi era nepot. Poliţistul a refuzat şi a încercat să-l conducă pe tânăr la echipaj, însă a intervenit, din nou, Dragoş S. care l-a împins pe poliţist. Cei doi conducători auto au reuşit să plece cu maşina condusă de Dragoş S. şi, fiind urmăriţi de echipajul de poliţie ce avea în funcţiune avertizoarele sonore şi luminoase, au oprit după circa 300 de metri. În timp ce încerca să fugă, tânărul a fost prins şi imobilizat. Dragoş S. a intervenit pentru a doua oară şi l-a agresat, din nou, pe poliţist, intervenţia sa concretizându-se în eliberarea tânărului, care a fugit. În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate s-a stabilit  identitatea tânărului, acesta fiind  Nicolae D., de 22 de ani, din oraşul Băbeni. De asemenea s-a stabilit că cel în cauză nu deţinea permis de conducere, iar autoturismul era proprietatea lui Dragoş S.
La data de 3 iulie a.c. materialul cu actele premergătoare întocmite de către poliţişti a fost prezentat Prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea care a dispus efectuarea de cercetări faţă de Dragoş S. sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj.
Separat, a fost înregistrat un alt dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de Dragoş S. şi Nicolae D. sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere auto” şi „încredinţarea, cu ştiinţă, a autovehiculului pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

Acţiune pe linie rutieră a poliţiştilor din Drăgăşani, în colaborare cu RAR Vâlcea

La data de 3 iulie a.c., în intervalul orar 10.00 – 15.00, în conformitate cu Planul General de Acţiune „Strada 2009”, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, împreună cu jandarmii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi în colaborare cu RAR Vâlcea, au organizat o acţiune pe linie rutieră, în timpul căreia au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6720 lei, au fost reţinute 3 permise de conducere auto şi 4 certificate de înmatriculare. Cristian P., din comuna Strejesti, judeţul Olt şi Cosmin C., din Dăbuleni, judeţul Dolj, au fost depistaţi conducând autoturismele, pe D.N. 64, în municipiul Drăgăşani, având defecţiuni la sistemul de direcţie. Le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi suspendate permisele de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe