Laurenţiu Coca ÔÇô cel mai sărac senator, Emilian Frâncu - cel mai bogat senator

miercuri, 22 iulie 2009

• Parlamentarii vâlceni „păstrează” ideologiile de partid

Laurenţiu Coca – cel mai sărac senator, Emilian Frâncu - cel mai bogat senator

Săptămâna trecută, pe site-ul oficial al Senatului României, au fost postate declaraţiile de avere şi de interese ale celor trei senatori de Vâlcea, după şase luni de la preluarea mandatului.

Senatorul PSD Laurenţiu Coca spune că are un apartament în Râmnicu Vâlcea de 79 metri pătraţi, o maşină Mercedes cumpărată în 1992 şi că este asociat unic la SC Montaj Construct SRL. De asemenea, parlamentarul vâlcean are datorii la BCR şi CEC de peste 1 miliard de lei vechi. În ultimul an fiscal încheiat, Laurenţiu Coca a câştigat 250 milioane lei vechi ca asistent parlamentar al eurodeputatului Rovana Plumb, 33 milioane lei vechi (numai în luna decembrie 2008) ca senator, şi 170 milioane lei vechi ca membru în Consiliul de Administraţie al CET Govora.

Senatorul PD-L Dorel Jurcan declară că are din 2006 un teren forestier în Râmnicu Vâlcea de peste 5.000 mp, un apartament în Râmnicu Vâlcea de 150 mp cumpărat în 1994, şi o maşină Mercedes achiziţionată în 2003. De asemenea, parlamentarul are bijuterii moştenite de 500 de euro, şi datorii la CEC Bank de peste 351 milioane lei vechi. În 2008, ca senator, Dorel Jurcan a câştigat peste 560 milioane lei vechi. Parlamentarul vâlcean figurează ca asociat la SC Dovali SRL (cu 80%) şi la SC Dolex Com SRL  (cu 20%).

Potrivit ultimei declaraţii de avere, senatorul Emilian Frâncu deţine două terenuri agricole şi două terenuri forestiere, în suprafaţă totală de 4,6 hectare în comunele Rădeşti şi Galda de Jos din judeţul Alba. La acestea se mai adaugă un teren arabil intravilan în Râmnicu Vâlcea de peste 700 mp cumpărat în 2009. De asemenea, senatorul Emilian Frâncu mai are două apartamente în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea cumpărate sau moştenite în 1998 şi 2003, şi o maşină Ford Focus Break achiziţionată în 2006.

Parlamentarul mai deţine în proprietate obiecte de artă şi cult, colecţie filatelică şi bijuterii evaluate la peste 720 milioane lei vechi. În data de 18 iunie 2009, Emilian Frâncu i-a vândut lui Laurenţiu Băjău un apartament în Râmnicu Vâlcea, în urma unei tranzacţii în valoare de 1,1 miliarde lei vechi. În schimb, lui Marin Băjău i-a dat un împrumut de 500 milioane lei vechi, dar până la 30 decembrie 2009, Emilian Frâncu trebuie să achite către SC Ronapet SRL suma de circa 800 milioane lei vechi. În 2008, ca deputat, Emilian Frâncu a încasat în total suma de circa 670 milioane lei vechi. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe