Dosarul demolării clădirii Socom se mută la Curtea de Apel Braşov

duminică, 19 iulie 2009

Dosarul demolării clădirii Socom se mută la Curtea de Apel Braşov

Miercuri, 15 iulie, prin Încheierea nr. 3712, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea societăţii Moda Sârguinţa SCM Râmnicu Vâlcea şi a decis strămutarea judecării cauzei cu Primăria Râmnicului la Curtea de Apel Braşov. În Dosarul nr. 4615/1/2009, Consiliul Local solicită demararea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a clădirii Socom de lângă River Plaza Mall, în vederea demolării. În urmă cu exact şase luni, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat numirea unei comisii pentru cercetarea prealabilă, în vederea declarării utilităţii publice a lucrării de interes local „Lărgirea carosabilului şi a pietonalului la Calea lui Traian”.

Deşi din această comisie trebuia să facă parte vicepreşedintele social-democrat al CJ, Dumitru Persu, acesta a anunţat în plenul şedinţei că renunţă la acest drept în favoarea celuilalt vicepreşedinte, democrat-liberalul Romulus Bulacu. Acesta din urmă a acceptat, devenind astfel coleg de comisie cu viceprimarul Râmnicului, Romeo Rădulescu. Sarcina comisiei cu pricina a fost una dintre cele mai delicate. Practic, reprezentanţii CJ şi ai Primăriei au trebuit să decidă dacă va fi demolată clădirea Socom din centrul municipiului, situată între River Plaza Mall şi Winmarkt Mall.

Încă din anul 2007, primarul Mircia Gutău a încercat să demoleze imobilul, însă demersul său a fost zădărnicit de acţiunea în instanţă introdusă de Socom Sârguinţa, dar şi de refuzul unei părţi a consilierilo locali. Ulterior, competenţa procedurală a căzut în sarcina Consiliului Judeţean. În expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre de formare a comisiei se arată că prin exproprierea pentru cauză de utilitate publică a clădirii Socom, se mijloceşte fluidizarea traficului rutier intens în zona centrală a municipiului, prin amenajarea celei de-a treia benzi de circulaţia pe direcţia Nord-Sud. În opinia primarului, clădirea Socom blochează atât continuitatea pietonală cât şi banda de circulaţie auto nou propusă. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe