Deputatul Dan Mazilu, cinci luni de activitate, cinci legi bune

duminică, 12 iulie 2009

Deputatul Dan Mazilu, cinci luni de activitate, cinci legi bune

Laura Drăghici

Parlamentarul de la PSD, Constantin Mazilu, este unul dintre cei mai activi deputaţi aflaţi la primul mandat. Pesedistul a reuşit în cinci luni de activitate parlamentară să iniţieze cinci proiecte de legi, care s-au dovedit a fi extrem de interesante, având în vedere că se află deja în dezbaterea Parlamentului. Toate proiectele de acte normative propuse de Constantin Mazilu au caracter protecţionist, fiind angajate în sprijinul populaţiei. Şi planurile legislative de viitor ale deputatului PSD se concentrează pe aceeaşi direcţie a întrajutorării populaţiei. Pe parcursul vacanţei parlamentare, Mazilu va lucra la un alt pachet de legi în favoarea dumneavoastră şi va continua seria întâlnirilor cu populaţia colegiului Bălceşti. Semn că deputatul

PSD se ţine de cuvânt, iată ce a lucrat până acum pentru electoratul său:

Sprijină copiii cu aptitudini sportive şi ajută minerii

Copiii, unul dintre subiectele lăsate de-o parte de politicieni, în ultimul timp, sunt pe prima pagină a alesului social-democrat. Deputatul PSD de Bălceşti, Constantin Mazilu, a iniţiat o nouă lege prin care le va acorda sprijin financiar copiilor cu aptitudini sportive. Iniţiatorul încearcă prin intermediul proiectului său de act normativ să îi ajute şi pe copiii fără posibilităţi să-şi poată dezvolta potenţialul, beneficiind prin sponsorizare de fondurile care le sunt necesare. „Minorii cu performanţe sportive remarcabile vor putea fi sponsorizaţi până în momentul majoratului de către diverse societăţi comerciale pentru a-şi valorifica potenţialul”, explică Mazilu modul prin care micuţii vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea propriilor abilităţi.

Din păcate, o mare parte dintre minorii care deja sunt campioni la anumite discipline sportive se văd forţaţi, din cauza lipsei banilor, să-şi abandoneze pregătirea şi să se reorienteze spre alte domenii, care le vor aduce venituri sigure la maturitate. Prin adoptarea legii lui Constantin Mazilu, renumele ţării noastre în ceea ce priveşte performanţele sportive ar putea fi recâştigat. Tot în domeniul protecţiei sociale se înscrie şi legea iniţiată de Mazilu alături de mai mulţi colegi de-ai săi de la Parlament, printre care şi senatorul PSD, Laurenţiu Coca, privind îmbunătăţirea vieţii minerilor care lucrează în carierele de extracţie a lignitului.

Preocupat de sănătatea voastră

Dan Mazilu vrea să impună colectarea selectivă, transportul separat şi valorificarea deşeurilor provenite din gospodăriile populaţiei, precu şi organizarea administrativă a punctelor teritoriale de colectare şi preselectare a deşeurilor. De asemenea, social-democratul cere înfiinţarea unităţilor medicale ambulatorii mobile chiar de anul viitor. Conform lui Constantin Mazilu, unitatea medicală ambulatorie mobilă va fi secţia clinică de pe lângă un dispensar rural cu personal propriu specializat, care va evalua şi va aplica tratamente de urgenţă pacienţilor şi îi va transporta către spitale.

Unitatea medicală ambulatorie mobilă este dotată cu o ambulanţă de resuscitare şi terapie intensivă, cu necesarul de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, materiale sanitare, produse tehnico-medicale, consumabile şi alte materiale specifice. O astfel de unitate medicală ar urma să deservească minim 4.000 de locuitori din mediul rural, adică două unităţi administrative comunale.

Deputatul Mazilu e pe primul loc la prezenţă în Camera Deputaţilor

Institutul pentru Politici Publice (IPP), organizaţie care monitorizează activitatea parlamentarilor români, a dat recent un comunicat în care face publice date privind prezenţa parlamentarilor la voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului din acest an. Dintre parlamentarii vâlceni, pe primul loc la Camera Deputaţilor se situează deputatul ales în Colegiul Bălceşti - Constantin Mazilu (PSD), cu o prezenţă de 87%.,  urmat de Aurel Vlădoiu (PSD) cu 81%, Samoil Vîlcu (PDL ), cu 76%, Vasile Bleotu (PSD), cu 69%, Sorin Zamfirescu (PDL), cu 68% şi Cristian Buican (PNL) cu 61%. Rezultatul parlamentarului Dan Constantin Mazilu este cu atât mai remarcabil cu cât, la fiecare sfârşit de săptămână acesta s-a aflat în Colegiul Bălceşti pentru a participa la diferite acţiuni culturale, sportive, a dat audienţe, a verificat modul în care se execută lucrările publice edilitare din colegiul pe care îl reprezintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe