Constantin Rădulescu, foarte atent cu modul cum se cheltuiesc banii asiguraţilor

miercuri, 22 iulie 2009

• Directorul general al CAS Vâlcea,

Constantin Rădulescu, foarte atent cu modul cum se cheltuiesc banii asiguraţilor

Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, sistemul asigurărilor sociale de sănătate, reprezintă principalul sistem de ocrotire a sănătăţii populaţiei, care asigură accesul la un pachet de servicii de bază pentru asiguraţi. Relaţiile dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale au la bază un act normativ, primenit anual, care se intitulează Contractul-cadru, care cuprinde, între altele, criteriile şi standardele calităţii pachetului de servicii, precum şi alocarea resurselor şi controlul costurilor sistemului de asigurări sociale de sănătate în vederea realizării echilibrului financiar al fondului.

Cu alte cuvinte, Casa de Asigurări de Sănătate, aşa cum este şi cazul CAS Vâlcea, contractează şi cumpără servicii potrivit resurselor de care dispune, provenite din colectarea contribuţiei pentru sănătate – la nivelul angajatorilor şi angajaţilor, sume regăsite în Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, aprobat de Parlament.

Constantin Rădulescu, directorul general al CAS Vâlcea a declarat că de curând că această instituţie a plătit furnizorilor importante sume, reprezentând contravaloarea serviciilor efectuate în luna iunie a.c. Astfel, în cursul săptămânii precedente Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit 5.208.000 lei (52 miliarde lei vechi), Serviciul Judeţean de Ambulanţă - 1.040.000 lei (10,4 miliarde lei vechi), Spitalul de Obstetrică - Ginecologie a primit 925.000 lei (9,250 miliarde lei vechi), pentru farmacii s-au virat 1.509.878 lei (15 miliarde lei vechi), celelalte şapte spitale din judeţ, în conformitate cu serviciile efectuate şi cu valorile contractate au primit 3.350.000 lei (33,5 miliarde lei vechi).

Luni, 20 iulie, au fost decontate alte servicii: pentru ambulatorul clinic 236.786 lei (2,36 miliarde lei vechi), iar pentru investigaţii paraclinice (analize de laborator şi radiologie) 261.150 lei (2,610 miliarde lei vechi). Constantin Rădulescu a precizat că achitarea obligaţiilor contractuale faţă de furnizorii de servicii este însoţită de controlul atent al modului în care acestea sunt efectuate şi raportate. „Casa de Asigurări de Sănătate reprezintă interesele asiguraţilor şi, în acest sens manifestă o deosebită grijă pentru ca serviciile medicale care sunt contractate şi corespund cerinţelor să poată fi plătite.

În spirit de transparenţă, ca o îndatorire morală, periodic, prin intermediul presei sunt transmise opiniei publice elemente care să contureze rolul CAS Vâlcea în acest angrenaj şi modul în care instituţia se achită de obligaţiile care îi revin prin lege”, a declarat Constantin Rădulescu, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe