Centru de primire în regim de urgenţă pentru copil, în valoare de 150.000 euro

duminică, 19 iulie 2009

• În zona CPL din Râmnicu Vâlcea,

Centru de primire în regim de urgenţă pentru copil, în valoare de 150.000 euro

Vineri, 17 iulie, la Club Tao din River Plaza Mall Râmnicu Vâlcea, a avut loc conferinţa de presă pentru prezentarea proiectului „Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copil”, Phare 2006/018-147.04.02.03.02.01.408. Prezentarea a fost făcută de Nicolae Badea, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, şi manager proiect. De fapt, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea în parteneriat cu Fundaţia Pater Pio şi Fundaţia Inimă pentru Inimă implementează în perioada 02 decembrie 2008 – 30 noiembrie 2009 proiectul „Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copil”, finanţat prin programul PHARE 2004-2006 Coeziune Economică şi Socială – Servicii Sociale.

Prin proiect se urmăreşte promovarea unei intervenţii prompte în vederea protejării drepturilor copiilor supuşi maltratării şi înfiinţarea unui Centru de primire în regim de urgenţă, în municipiul Rm. Vâlcea. Valoarea proiectului este de circa 150.000 euro, iar Centrul va funcţiona în zona CPL pe strada Ferdinand.

Centrul de primire în regim de urgenţă, organizat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, este destinat copiilor neglijaţi, exploataţi, abuzaţi în propriile familiii şi care în pofida oferirii de servicii şi prestaţii sociale în vederea limitării situaţiilor de risc, nu mai pot ramâne în mediul familial. Printre obiectivele specifice ale proiectului enumerăm: înfiinţarea unui centru de primire în regim de urgenţă pentru copilul neglijat, abuzat, exploatat în cele 12 luni de proiect; crearea reţelelor de lucru interinstituţionale; instruirea a 60 de profesionişti care lucrează în domenii privind îngrijirea,educarea şi protecţia copiilor;

creşterea calităţii serviciilor oferite în domeniul protecţiei copilului; oferirea de servicii de îngrijire şi găzduire, asistenţă şi consiliere pentru atenuarea traumelor, de servicii medicale pentru  asigurarea unei bune  stări de sănătate şi asistenţă juridică pentru un număr de 30 copii neglijati / abuzaţi / exploataţi care se afla în situaţii de  risc. Beneficiarii vor fi copiii pentru care a fost dispus, în condiţiile legii, plasamentul în regim de urgenţă. Rezultate estimate: 30 copii maltrataţi vor beneficia de găzduire în centru; 30 copii vor beneficia de evaluare şi consiliere psihologică; 30 persoane vor beneficia de consiliere socială; 12 angajaţi ai centrului vor beneficia de formare profesională continuă vizând maltratarea copiilor. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe