Tribunalul Vâlcea a declarat falimentul FINCA Drăgăşani

miercuri, 17 iunie 2009

Tribunalul Vâlcea a declarat falimentul FINCA Drăgăşani

• prima şedinţă a adunării creditorilor este stabilită pentru data de 29 iunie 2009

În urma unei cereri formulate de o firmă din Craiova, Tribunalul Vâlcea a dispus recent deschiderea procedurii de insolvenţă pentru societatea Finca SA Drăgăşani. Cu acest prilej, s-a desemnat în calitate de administrator judiciar firma ATM Servicii Insolvenţă SPRL Craiova. De asemenea, s-a fixat termenul limită pentru înregistrarea creanţelor la 1 iunie 2009, termen de verificare a creanţelor şi de întocmire, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 12 iunie 2009, termenul de soluţionarea eventualelor contestaţii şi de întocmire a tabelului definitiv al creanţelor la 13 iunie 2009.

Prima şedinţă a adunării creditorilor este stabilită la data de 29 iunie 2009, la sediul Tribunalului Vâlcea. În urmă cu o lună, la sediul SC Finca SA s-a desfăşurat şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, întrunită legal la prima convocare. Cu acest prilej, acţionarii întreprinderii au aprobat desemnarea administratorului special al SC Finca SA, în persoana lui Augustin Jiglaru. De asemenea, AGA a aprobat remuneraţia lunară pentru administratorul special în sumă de 1.000 lei net şi decontarea cheltuielilor de deplasare aferente executării mandatului.

Cheltuielile de transport aferente exercitării mandatului administratorului special ca şi remuneraţia vor fi plătite de toţi acţionarii proporţional cu cota deţinută de aceştia din capitalul social. Dacă din lichidarea patrimoniului SC Finca SA vor rezulta sume care trebuie distribuite acţionarilor, administratorul special va solicita în numele acţionarilor, lichidatorului judiciar să reţină sumele în cauză, anterior distribuirii către acţionari, a drepturilor băneşti rezultate din lichidare sume care vor fi încasate de administratorul special.

Augustin Jiglaru a încercat fără succes să convoace o şedinţă a acţionarilor, şi în care urma să se discute următoarele: raportul administratorului unic pe perioada 1 ianuarie - 29 aprilie 2009; descărcarea de gestiune pe perioada 1 ianuarie - 29 aprilie 2009; alegerea unui nou administrator unic al SC Finca SA Drăgăşani, pe locul rămas vacant în urma demisiei din această funcţie a actualului administrator.

În urmă cu două luni, acţionarii SC Finca SA au aprobat următoarele propuneri: prezentarea şi aprobarea raportului de gestiune al administratorului SC Finca SA Drăgăşani pentru exerciţiul financiar 2008; prezentarea raportului de audit financiar pentru exerciţiul financiar 2008; prezentarea şi aprobarea situaţiilor financiare înregistrate de SC Finca SA la data de 31 decembrie 2008, întocmite în conformitate ordinul Ministerului Finanţelor; aprobarea descărcării de gestiune a administratorului pentru activitatea desfăşurată în anul trecut; prezentarea şi aprobarea proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe