Samoil Vâlcu, deputatul delator şi trădător

duminică, 14 iunie 2009

Samoil Vâlcu, deputatul delator şi trădător

GROPARUL PDL VÂLCEA

• Deputatul PDL a furnizat presei centrale informaţii despre vâlceanca Ana Maria Pătru, vicepreşedinte AEP şi familia acesteia  • Samoil Vâlcu a acţionat de-a lungul timpului împotriva intereselor fundamentale ale judeţului şi a oamenilor care l-au trimis în Parlament să-i reprezinte Samoil Vâlcu, sifonul defect din PDL-Vâlcea

Surse din interiorul PDL (confirmate de ziarişti bucureşteni), care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au informat că informaţiile negative apărute în săptămâna trecută în „Jurnalul Naţional“, referitoare la ascensiunea vicepreşedintelui AEP Ana Maria Pătru, precum şi la familia acesteia, au fost furnizate de un coleg de partid de la Vâlcea, cu funcţie înaltă în ierarhia Organizaţiei Judeţene a PDL.

Cine este omul care a reuşit prin intrigile sale murdare să destabilizeze un întreg partid la nivel naţional? Nimeni altul decât deputatul PDL de Râmnicu Vâlcea, Samoil Vâlcu. Farmacistul şef al judeţului a fost lovit de o invidie bolnăvicioasă şi o ură patologică. A început săpăturile subterane împotriva fostei sale colege de partid, Ana Maria Pătru. Răutatea sa este aproape inexplicabilă. Nu înţelegem ce l-a determinat pe Samoil Vâlcu (persoană pe care o consideram onorabilă) să adopte acest comportament duplicitar în cazul Anei Maria Pătru.

Cine este parlamentarul-farmacist?

Este omul care ani de zile a crescut la umbra liderilor PDL - Mircia Gutău, Dorel Jurcan şi Romulus Bulacu. În plan politic nu s-a evidenţiat cu nimic. Doar cu declaraţii fade, lipsite de conţinut. Munca în teritoriu a fost aproape nulă. În planul afacerilor patronează cele mai prolifice, din punct de vedere financiar, farmacii din judeţ.

În calitatea sa de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Vâlcea a ştiut întotdeauna să tragă spuza pe turta sa. Este celebru datorită învârtelilor dubioase cu medicamente compensate şi a farmaciei de lângă Spitalul Judeţean Vâlcea, amplasată pe domeniul public (teren cumpărat ulterior datorită sprijinului politic din Consiliul Local). Asupra afacerilor cu medicamente ale deputatului Samoil Vâlcu vom reveni cu un material mai detaliat într-un număr viitor.

Firea sa slugarnică l-a ajutat să câştige încrederea şi susţinerea celui mai puternic om din partid. Mircia Gutău a uitat că Samoil Vâlcu a fost unul dintre „prietenii“ care s-au bucurat când a avut probleme cu procurorii DNA. Primarul Râmnicului l-a susţinut pe ipochimenul, care nici măcar nu locuia în Râmnicu Vâlcea (este călimăneştean cu acte în regulă), să candideze pentru un post de deputat în fieful său electoral – cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicenii l-au votat datorită popularităţii primarului, care s-a afişat continuu cu deputatul fariseu şi i-a transferat din simpatia sa electorală. A obţinut un scor la limită, care l-a ajutat să devină parlamentar. De aproape o jumătate de an nu s-a evidenţiat cu nici o iniţiativă parlamentară, care să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din colegiul pe care-l reprezintă. Omul s-a văzut cu sacii în căruţă şi nu i-a mai păsat de oamenii care i-au acordat voturile, încrederea.

Deputatul PDL lucrează împotriva intereselor judeţului Vâlcea

Deputatul Samoil Vâlcu este unul dintre politicienii care lucrează subteran împotriva intereselor fundamentale ale judeţului Vâlcea. Prin toate mijloacele pe care le-a avut la îndemână Vâlcu l-a denigrat de-a lungul timpului pe directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, omul fără de care combinatul chimic vâlcean ar fi fost închis demult iar peste 10.000 de vâlceni ar fi ajuns şomeri. Samoil Vâlcu este parlamentarul care a făcut declaraţii anti-Oltchim în faţa ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

A susţinut că „Oltchimul a primit deja destul de mult ajutor din partea statului român şi că directorul Constantin Roibu ar trebui să fie tras la răspundere în legătură cu modul în care au fost cheltuite creditele anterioare“. Datorită acestor cuvinte veninoase, ministrul Pogea a fost, în primă fază, influenţat negativ în legătură cu stituaţia de la Oltchim. Ulterior ministrul PDL a primit informaţiile corecte şi a realizat că deputatul PDL (culmea – de Vâlcea!) a fost tendenţios în afirmaţii.

Tot Vâlcu a fost primul politician, care a sărit la gâtul colegului său Ion Tudor în ceea ce priveşte problema izvoarelor cu apă terapeutică de la Olăneşti. Chiar dacă nu cunoştea situaţia reală de la Olăneşti, deputatul s-a grăbit să facă declaraţii anti-familia Tudor. Samoil Vâlcu acţionează împotriva judeţului Vâlcea, dar şi împotriva colegilor săi din PDL, pe care-i pune într-o lumină foarte proastă în faţa opiniei publice. În acest caz, conducerea judeţeană a PDL ar trebui să adopte măsuri ferme, mergând până la excluderea din partid a deputatului delator şi trădător.    

Informaţiile furnizate de Samoil Vâlcu ziarului „Jurnalul Naţional“:

„În urmă cu doar trei-patru ani, numele Anei Maria Pătru nu spunea nimic. Acum, ea ia prânzul cu Elena Udrea şi cina cu Elena şi Traian Băsescu.

Relaţiile sale cu politicieni influenţi au ajutat-o să urce rapid treptele ierarhice fără prea mare efort. Cel care a promovat-o la Vâlcea, unde a deţinut funcţia de vicepreşedinte al filialei PD-L, este senatorul democrat-liberal Dorel Jurcan, iar la Bucureşti a ajuns vicepreşedinte AEP, numită de Preşedinţie, cu ajutorul Elenei Udrea. Gurile rele spun că Pătru şi Udrea sunt atât de bune prietene, încât au devenit partenere de afaceri în turism, cele două investind într-o pensiune la Obârşia Lotrului.

În plus, Pătru ar avea, împreună cu soţul, o firmă de reconversie profesională, însă declaraţia ei de interese nu spune nimic în acest sens. Cea de avere, postată pe site-ul AEP, este în schimb ceva mai consistentă şi arată că Pătru are un teren intravilan la Mangalia şi unul la Vlădeşti (Vâlcea), achiziţionate în 2007 şi 2008, un apartament în Râmnicu-Vâlcea şi o Dacia 1310. În ceea ce priveşte terenul de la Vlădeşti, deşi în acte apare ca proprietară a doar 500 de mp, localnicii spun că prin terţe persoane suprafaţa deţinută de actuala vicepreşedintă a AEC este mult mai mare.

Orice copil îşi ajută părinţii, aşa că Ana Maria a decis că e cazul să facă ceva bun şi pentru mama sa. De aceea, în martie 2009, mama, Maria Bercea, pensionară, fostă profesoară de Limba română la Şcoala Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea şi membru PD-L, a fost "unsă" şef la... RAAPPS Olăneşti. Mai exact, director-coordonator al Sucursalei pentru Reprezentare şi Protocol Olăneşti.

Doamna Bercea le-a luat astfel faţa altor pedelişti din Vâlcea şi a urcat pe cel mai înalt scaun al instituţiei ce are în portofoliu vile de vacanţă, terenuri şi alte facilităţi de cazare, masă şi agrement din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Sibiu, Timiş şi Vâlcea. Tot în parohia Mariei Bercea este şi fosta vilă a lui Nicolae Ceauşescu de la Olăneşti, loc preferat de Traian Băsescu atunci când vine în zonă. Şi pentru ca toată familia să fie mulţumită, fratele Anei Maria Pătru, Bercea Sorin Cristian, a fost "promovat" şi el, fiind angajat ca referent la AEP filiala Sud Oltenia.

• Conducerea PD-L Vâlcea se solidarizează: „Ana Maria Pătru nu a încălcat nici un o lege, era în timpul său liber”
 
Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi membru în Biroul Electoral Central, a fost acuzată de unele ziare centrale că a petrecut în noaptea alegerilor pentru Parlamentul European la Restaurantul „Pescăruşul” din Bucureşti, alături de preşedinte, premier şi candidaţii democrat-liberali. În seara alegerilor din 7 iunie, Ana Maria Pătru, după ce a terminat programul, a fost invitată la petrecerea pe care Traian Băsescu a dat-o într-un restaurant în cinstea victoriei fiicei sale în alegeri şi a pedeliştilor.

Ea a susţinut că la acea oră se terminase procesul electoral. Preşedintele BEC nu a dorit să comenteze incidentul, în vreme ce purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a declarat că vicepreşedintelui AEP nu i se poate imputa nimic. „Judecătorii şi ceilalţi au avut program liber după şedinţa de la ora 20,30. După anunţarea rezultatelor finale prin intermediul televiziunilor, adică după rezultatele ieşite din exit-poll, membrii BEC au plecat fiecare pe la casa lui, la activităţile pe care au dorit să le desfăşoare ulterior”, a explicat el.

Conducerea PD-L Vâlcea se solidarizează cu Ana Maria Pătru şi spun că aceasta nu a încălcat nici un fel de legislaţie. „Faptul că Ana Maria Pătru a fost la masă cu preşedintele Traian Băsescu nu contravine în nici un fel reglementărilor în vigoare. Doamna Pătru era în timpul său liber, după terminarea activităţii la Biroul Electoral Central. Ana Maria Pătru a venit la petrecere duminică seara, motivat de faptul că nu mai exista activitate la BEC, până a doua zi de dimineaţă”, a declarat senatorul Dorel Jurcan, liderul PD-L Vâlcea.

Acesta a mai spus că Ana Maria Pătru a sprijinit în dese rânduri judeţul Vâlcea, de aceea trebuie să avem o atitudine pozitivă faţă de ea. În schimb, prim-vicepreşedintele PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu, a declarat că, prin gestul său de duminică seara, Ana Maria Pătru nu a încălcat nici o lege, iar acest caz nu trebuia să fie atât de umflat şi de intens mediatizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe