Regia de Drumuri se bazează pe venituri de 16 milioane euro

duminică, 14 iunie 2009

• Chiar dacă sunt vremuri de criză, în 2009,

Regia de Drumuri se bazează pe venituri de 16 milioane euro

Săptămâna trecută, conducerea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea a definitivat forma finală a bugetului de venituri şi cheltuieli al unităţii pe anul 2009. Astfel, veniturile totale pe anul acesta au fost estimate la nivelul de circa 67 milioane lei (16 milioane euro), din care 21,4 milioane lei reprezintă valoarea contractelor ce se derulează din anul 2008, iar 45,5 milioane lei reprezintă valoarea lucrărilor de întreţinere curentă executate pentru Consiliul Judeţean şi către terţi.

Structura veniturilor totale estimate a se încasa în anul 2009, este următoarea: 66 milioane lei provin din activitatea de bază (lucrări de construcţii, modernizări, reparaţii curente şi capitale de drumuri şi poduri); 800.000 lei provin din alte activităţi, respectiv din veniturile ce se vor încasa din vânzările de materiale recuperate din casări de mijloace fixe; 200.000 lei reprezintă venituri financiare (dobânzi aferente disponibilităţilor băneşti aflate în conturile regiei deschise la bănci comerciale, inclusiv pentru sumele băneşti ce constituie garanţii de bună execuţie pentru lucrările efectuate).

Corelat cu acestea, costurile aferente volumului de activitate pe anul 2009 au fost estimate la nivelul de 65 milioane lei, din care cheltuielile materiale în procent de 83% din totalul cheltuielilor, vor fi efectuate pentru achiziţionarea de materii prime şi materiale, iar cheltuielile cu personalul reprezintă un procent de 14%. Rezultatul brut al exerciţiului economico-financiar pe anul 2009 este estimat la valoarea de 2 milioane lei. Pentru anul 2009 productivitatea muncii la RAJDP Vâlcea este estimată la nivelul de 240.000 lei/persoană şi este calculată în funcţie de veniturile totale şi numărul mediu de salariaţi. Creşterea productivităţii muncii în anul 2009 faţă de productivitatea muncii realizată în anul 2008 este de 42%. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe