Râul Muereasca, regularizat cu bani europeni

miercuri, 24 iunie 2009

Râul Muereasca, regularizat cu bani europeni

Râul Muereasca va fi regularizat printr-o lucrare amplă care va începe în zilele următoare şi se preconizează a se finaliza spre sfârşitul lui 2010, a declarat pentru AGERPRES directorul tehnic al Direcţiei Apelor Olt, Ion Stoenescu. 'Lucrarea face parte din programul naţional de regularizare a apelor împotriva inundaţiilor. Râul Muereasca are renumele că, atunci când plouă în cantităţi importante, face multe ravagii', a spus Stoenescu.

Investiţia este finanţată de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), valoarea totală a lucrărilor fiind de 71 de miliarde de lei, din care în acest an vor fi alocaţi cinci miliarde. Râul Muereasca va fi regularizat pe o distanţă de aproximativ nouă kilometri. Se vor consolida malurile prin ziduri din beton şi gabioane cu piatră. Din loc în loc se vor construi praguri de stabilizare a albiei, care să prevină colmatarea. 'Zona este cunoscută ca una cu probleme grave privind alunecarea de teren, în special spre mănăstirea Frăsinei.

De aceea pe o porţiune de 60 de metri vom construi o casetă din beton armat cu două fire paralele care să stabilizeze fenomenul', a precizat Stoenescu. Primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu, este mulţumit de faptul ca acest proiect se va materializa. 'Contează şi faptul că suntem pe un traseu turistic. Schitul Frăsinei este foarte cunoscut, iar singura cale de acces este prin comuna noastră'. (Liviu Popescu - Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe