PSD doreşte să-l impună la conducerea PNL pe Cristian Buican

miercuri, 24 iunie 2009

Pe deputatul Vasile Bleotu l-a luat gura pe dinainte

PSD doreşte să-l impună la conducerea PNL pe Cristian Buican

• Bleotu nu mai recunoaşte că l-a făcut „hahaleră şi bolnav cu capul“ pe liderul PNL, Emilian Frâncu
Tiberiu Pîrnău

Deputatul PSD Vasile Bleotu a realizat că a greşit atunci când a declarat ziarului Arena Valceana despre senatorul PNL Emilian Frâncu, că este „labil psihic, hahaleră şi bolnav cu capul zdravăn de tot“ şi încearcă, tardiv, să anuleze articolul de presă denigrator. Deputatul de Drăgăşani „o dă acum la întors“ şi spune că ziariştii cu pricina au luat de bune glumele sale: „Nu am făcut declaraţii denigratoare la adresa colegului meu din Parlament, Emilian Frâncu.

Sunt speculaţii ale ziariştilor respectivi, eu am glumit, iar ei au luat de bun ceea cea am zis“ ne-a declarat telefonic Vasile Bleotu. Bineînţeles că nu l-am crezut pe deputat, fiind convinşi că declaraţiile respective sunt reale, dar a uitat să le spună colegilor noştri că ele sunt „off the record“, adică nu sunt pentru realizarea unui material jurnalistic, ci sunt spuse la o şuetă, la un pahar de apă plată.
„O să vorbesc cu toţi primarii din sud să-l susţină pe Buican“
Declaraţia lui Vasile Bleotu, pe care o retractează acum: „Credeţi că liberalii nu se rugau şi de noi să ne aliem? Ba da, vă spun eu: Frâncu se ţinea după domnul Cîlea tot sperând că-l va convinge. Preşedintele organizaţiei ne-a întrebat şi pe noi ce părere avem şi bineînţeles că toţi i-am spus că nici nu ne gândim la aşa ceva. Cu hahalera aia nu avem ce discuta! Ăsta a jucat la două capete, dar nimeni nu se încurcă cu el. Probabil că v-aţi dat seama că nici ai lui nu-l mai bagă în seamă. E normal! Nu mai are credibilitate în partid...

Este terminat! Nu m-ar mira ca liberalii să-l schimbe până în toamnă, după ce gafe face şi fac pariu cu oricine că viitorul preşedinte va fi Cristi Buican. Îl voi ajuta şi eu să câştige pentru că, deşi suntem adversari politici, cu el se mai poate discuta. Suntem politicieni până la un punct. Când e vorba de interesul vâlcenilor, trebuie să avem cu cine să colaborăm, indiferent că suntem de la PSD, PD-L sau PNL. Indiferent că ne place sau nu, de unii singuri nu se poate. O să vorbesc cu toţi primarii din sud să-l susţină pe Buican pentru că e un tip de dialog. În schimb, Frâncu e un mincinos!

Nu poţi să stabileşti nimic cu el, pentru că a doua zi îl apucă pandaliile, jigneşte, se repede şi îşi încalcă cuvântul. Anul trecut, mi-aduc aminte că îi spuneau Tăriceanu şi Vosganian o chestie, dar el făcea tot ce-l tăia capul. Cine negociază cu ăsta trebuie să fie cel puţin bolnav cu capul. Frâncu are labilitate psihică! Trece de la o stare la alta, fără nicio explicaţie, aşa, absolut aiurea. Nu prezintă deloc încredere.

De-aia PD-L nu vrea să aibă de-a face cu el; de-aia liberalii au rămas izolaţi. Ca să vă faceţi o imagine mai clară despre el, vă aduc aminte că îmi copia amendamentele şi le trecea şi el. Cum dracului vine asta? L-am şi întrebat: bă, tu vrei să susţii amendamentele mele? Încă ceva - Ion Cîlea aducea fonduri în judeţ şi, imediat cum afla şi el, îi suna pe primari, minţindu-i că nimeni altcineva nu i-a ajutat. Deci, individul e bolnav cu capul zdravăn de tot!”, ne-a mărturisit Vasile Bleotu.
Bombă de presă
Articolul colegilor noştri este o bombă de presă. Din conţinutul acestuia aflăm lucruri foarte interesante, care ţin chiar de strategia PSD-ului în ceea ce priveşte implicarea partidului condus de Ion Cîlea în campania internă de alegeri a PNL. Aflăm că pesediştii îl urăsc de moarte pe liderul liberal Emilian Frâncu, dar îl agreează pe deputatul Cristian Buican, pe care doresc să-l şi susţină, prin oamenii lor din teritoriu.

Aşadar, PSD doreşte să-l impună la conducerea PNL Vâlcea pe Cristian Buican. Argumentele sunt puerile. Care este adevăratul motiv pentru care PSD îl susţine pe deputatul liberal la şefia filialei judeţene? Răspunsuri ar putea fi mai multe, dar unul dintre cele mai logice este acela că PSD doreşte să-şi elimine astfel de pe scena politică un adversar redutabil, care le-a făcut foarte multe probleme în ultimii ani şi vor să contribuie la impunerea unui politician mai slab (în opinia lor), care să le dea mai puţine bătăi de cap, în perspectiva alegerilor din toamnă. Rămâne de văzut dacă liberalii vor cupla la acest plan meschin şi pervers, pus în scenă de pesediştii doctorului Ion Cîlea.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe