Proiect integrat de 2,5 milioane euro pentru modernizarea comunei Tetoiu

duminică, 14 iunie 2009

• Primarul Gheorghe Popa va pune în practică un

Proiect integrat de 2,5 milioane euro pentru modernizarea comunei Tetoiu

Reales în funcţie în urmă cu un an, după ce a câştigat alegerile parţiale din anul 2007, primarul comunei Tetoiu, Gheorghe Popa, poate să spună acum că multe din promisiunile făcute au fost duse la îndeplinire sau vor fi materializate în perioada care urmează. Numai anul trecut, liberalul a reuşit să aducă pentru comună alte 13 miliarde de lei vechi, dintre care 7 - destinate continuării lucrărilor de asfaltare în satul Budele, iar restul pentru lucrările de modernizare a şcolilor. „Am reuşit să reabilitez toate şcolile din comună, am finalizat un pod pe drumul DJ 676, şi suntem în lucru la un alt pod, în satul Budele.

În curând va fi terminat proiectul tehnic pentru un nou pod la Ţepeşti. De asemenea, am decis redeschiderea bibliotecii comunale şi am înfiinţat un telecentru cu trei calculatoare conectate la Internet, pentru oamenii din comună. Tot în această perioadă, am efectuat lucrări de împrejmuire a şcolilor din Băroiu, Nenciuleşti şi Şerbăneşti, a primăriei şi a dispensarului uman. Tot la dispensar, am realizat un garaj pentru maşina ambulanţei. În acest an, am început reabilitarea drumului de la Băroiu, pe care se execută lucrări de aşternere de macadam”, ne-a declarat primarul din Tetoiu.

Gospodar, primarul Gheorghe Popa nu mizează doar pe fondurile Consiliului Judeţean Vâlcea pentru investiţii în comuna Tetoiu. Edilul are deja are un proiect integrat de 2,5 milioane euro care va fi finanţat din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. În cadrul acestui proiect, se prevede construcţia a două poduri peste pârâul Saşa, asfaltarea drumului dintre Ţepeşti şi Popeşti, reabilitarea Căminului Cultural şi a grădiniţei, şi realizarea a 5 kilometri de reţea de apă potabilă în comuna Tetoiu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe