Inspectori aroganţi şi violenţi cercetează la Olăneşti

duminică, 28 iunie 2009

Inspectori aroganţi şi violenţi cercetează la Olăneşti

„CARTELUL“  APEI CHIOARE

• În timp ce în România există monopolul distribuţiei energiei electrice, monopolul gazelor, monopolul petrolului, al telefoniei fixe şi mobile, monopoluri dovedite şi de pe urma cărora suferă un popor întreg, inspectorii Consiliului Concurenţei s-au mutat cu căţel şi purcel la Băile Olăneşti şi cercetează…„monopolul apei chioare“

Vineri, 26 iunie, toate mijloacele de informare în masă din judeţul Vâlcea au fost bombardate de cel mai sec şi aberant comunicat de presă primit vreodată de la o instituţie publică. „Băieţii deştepţi“ de la Consiliul Concurenţei au dorit, de fapt, să mai arunce încă o dată cu noroi asupra societăţii comerciale Olăneşti Riviera din staţiunea Băile Olăneşti. Este al treilea comunicat pe care această instituţie îl emite referitor la un aşa-zis control inopinat.

Se insistă cu îndârjire asupra unor acuzaţii care nu au putut să fie probate de inspectorii de la CC (un fel de CC al PCR). Acuzaţiile se referă în principal la constituirea unui „cartel“, format din mai multe societăţi din Olăneşti, care le defavorizează, din punct de vedere economic, pe altele din aceeaşi staţiune. În comunicat nu se spune un lucru esenţial şi anume care au fost deficienţele constatate în urma controlului, dacă ele există.

În timp ce inspectorii de tip stalinist îşi vâră nasurile arogante până şi în wc-urile aparţinând SC Olăneşti Riviera SA şi creează societăţii deservicii imense de imagine, dar mai ales economice, patronii cu Jeep-uri şi venituri din turism nedeclarate la fisc (cei care i-au chemat pe controlorii CC) prosperă şi râd în barbă. Este clar ca lumina zilei că inspectorii acţionează la o anumită comandă, care are ca scop discreditarea, diminuarea prestigiului societăţii controlate şi chiar, într-un final, falimentarea acesteia prin amenzi barosane.

SC Olăneşti Riviera SA va cere în instanţă despăgubiri de un million de euro

Nici o societate din România nu a beneficiat de atâta „atenţie“ din partea Consiliului Concurenţei. În urmă cu zece zile au venit trei inspectori. Săptămâna trecută societatea a fost asaltată de cinci inspectori. Probabil că săptămâna viitoare vor veni 10 inspectori, adică tot personalul instituţiei conduse de „imaculatul“ Bogdan Chiriţoiu îşi va muta sediul în frumoasa staţiune vâlceană.

În timp ce în România există monopolul distribuţiei energiei electrice, monopolul gazelor, monopolul petrolului, al telefoniei fixe şi mobile, monopoluri dovedite şi de pe urma cărora suferă un popor întreg, inspectorii Consiliului Concurenţei s-au mutat cu căţel şi purcel la Băile Olăneşti şi cercetează…„monopolul apei chioare“.

Să vă fie ruşine, domnilor! Pentru această hărţuire sistematică şi pentru prejudiciile financiare şi de imagine, acţionarii SC Olăneşti Riviera SA se gândesc foarte serios să depună plângere penală la Procurorul General al României, Laura Kovesi, şi să deschidă un proces pe civil, prin care să ceară Consiliului Concurenţei despăgubiri morale în valoare de un million de euro.

Un comunicat fără cap şi fără coadă

Consiliul Concurentei a finalizat in data de 25 iunie inspectia la sediul SC Olanesti Riviera SA, societatea permitand accesul inspectorilor de concurenta, dupa ce saptamana trecuta a fost amendata cu 100.000 lei pentru refuz de a se supune inspectiei inopinate si cu 1500 lei, pentru fiecare zi de intarziere a accesului inspectorilor la documente.

„Inspectiile inopinate reprezinta cel mai important instrument de detectare a cartelurilor. Prin insasi natura lor, cartelurile sunt practici secrete ilegale, care pot functiona pe baza unei documentatii reduse, usor de distrus de catre companiile implicate, in caz de nevoie. Ca atare identificarea modului de organizare si functionare a acestor carteluri se poate realiza doar prin accesul inopinat, imediat si neconditionat al inspectorilor de concurenta la documentele companiei, indiferent de forma in care se regasesc acestea – fizic sau electronic.

Consiliul Concurentei nu va permite sub nici o forma intarzierea accesului inspectorilor de concurenta la documentele companiilor inspectate sau distrugerea unor astfel de probe, necesare pentru instrumentarea cazurilor Consiliului”, a declarat domnul Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Reamintim faptul ca, saptamana trecuta, pe langa SC Olanesti Riviera SA, Consiliul Concurentei a amendat si SC Sind Romania SRL, pentru incercarea de a distruge documente aflate sub cercetare în cadrul inspectiei inopinate.
Inspectiile efectuate la Baile Olanesti s-au desfasurat in cadrul investigatiei care se refera la o posibila intelegere intre companiile participante la licitatiile organizate de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) pentru atribuirea biletelor de tratament, subventionate din bugetul asigurarilor sociale de stat.    

Antecedente ale CC-iştilor

„Ziarul de Vâlcea“ a demarat o amplă investigaţie referitoare la modul în care inspectorii Consiliului Concurenţei înţeleg să-şi desfăşoare activitatea, recurgând la acţiuni de indimidarea şi chiar violenţă. În numărul viitor vom detalia controlul de la HOLDINGUL TCE 3 BRAZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe