Ziua Parcului Naţional Cozia, sărbătorită la Călimăneşti

duminică, 17 mai 2009

Ziua Parcului Naţional Cozia, sărbătorită la Călimăneşti

• Refugiu nou în Buila

La prima sărbătorire a Zilei Parcului Naţional Cozia, care a avut loc recent la Călimăneşti, acţiune desfăşurată prin proiectul „Declararea zilei de 10 mai ca zi a Parcului Naţional Cozia”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul „Spaţii Verzi” a reunit în jur de 300 de persoane, majoritatea elevi din zona parcului. Pavel Prundurel, şeful Percului Naţional Cozia a spus că i s-a împlinit în felul acesta un vis. „S-a împlinit un vis, acela ca parcul nostru să aibă o sărbătoare pe care să o aniversăm an de an pe viitor.”

În aceeaşi perioadă, în Parcul Naţional Buila Vânturariţa se reconstruieşte refugiul turistic de la Curmătura Builei (1560 m), în zona centrală a crestei. Asociaţia Kogayon a strâns bani pentru cumpărarea materialelor din donaţiile a 2% din impozit în anul 2008. „Administraţia Parcului Naţional Buila-Vânturariţa va asigura transportul materialelor cu maşina pe drumul forestier, până în cel mai apropiat punct - stâna din Cacova, iar oamenii pune apoi şi ei umărul la lucrare.

Obştea Moşnenilor Bărbăteşti ne sprijină cu lemn pentru grinzile care trebuie înlocuite şi va semna un protocol prin care se obligă să menţină destinaţia de refugiu turistic a clădirii.", a declarat Florin Stoican, de la Administraţia Parcului Naţional Buila Vânturariţa. Transportul materialelor si demolarea actualei clădiri urmează să aibă loc în perioada 22 - 24 mai, iar până la sfârşitul lunii adăpostul cel nou ar trebui terminat. Noua clădire va fi un refugiu din lemn, cu două camere, deschis în permanenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe