Preşedintele României, atacat de un “comandoÔÇ£ condus de Cîlea

duminică, 31 mai 2009

Preşedintele României,
atacat de un „comando“ condus de Cîlea

• Băsescu, întâmpinat cu simpatie de un grup de pesedişti la Horezu

 
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la Horezu, unde a avut loc tradiţionalul târg de ceramică "Cocoşul de Hurez". Preşedintele a ajuns în jurul orei 11.00 la Horezu, unde are loc Târgul Ceramicii Populare Româneşti, fiind întâmpinat de primarul oraşului, Cristian Niţu (PDL) şi de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău.

Şeful statului a fost aşteptat de la primele ore ale dimineţii de sute de oameni şi nu a ratat obişnuita baie de mulţime. Preşedintele şi-a făcut cu greu loc prin mulţime şi printre aparatele foto şi telefoanele ridicate pentru a-i face o poză „domnului preşedinte“. Traian Băsescu a trecut pe la toate tarabele din târgul de ceramică şi a primit mici cadouri de la meşterii-expozanţi.

Printre cei cu care preşedintele a dat mâna s-au aflat şi mai mulţi simpatizanţi PSD, care purtau şepci roşii, cu însemnele partidului, şi care au strigat „Trăiască PSD-ul"“. Aceştia s-au înghesuit să dea mâna cu şeful statului, iar unii dintre ei i-au spus să  „aleagă bine“ la alegerile europarlamentare, „Alege bine!“ fiind sloganul PSD la alegerile europarlamentare. Unul dintre ziaristii prezenţi la eveniment i-a spus sefului statului: „Cam multi pesedişti, domule preşedinte“, iar Traian Băsescu a răspuns: „Asta-i foarte bine!“.

Preşedintele a primit mai multe buchete de flori, precum şi o farfurie de ceramică de la un copil îmbrăcat în costum popular. Traian Băsescu a sfătuit artizanii să se străduiască să păstreze cât mai bine tradiţiile din zonă şi a făcut fotografii de grup.
Târgul "Cocoşul de Hurez", aflat la cea de-a XXXIX-a ediţie, s-a desfăşurat pe durata a trei zile.

La acesta şi-au expus creaţiile meşteri populari ceramişti din toate marile centre de ceramică din ţară: Baia Mare – Maramureş, Corund, Odorheiul Secuiesc şi Miercurea Ciuc – Harghita, Oboga – Olt, Şişeşti – Mehedinţi, Obârşia – Hunedoara, Marginea – Suceava, Braniştea – Galaţi, Dumbrava – Timiş, Găleşoaia – Gorj, Curtea de Argeş – Argeş, Braşov şi bineînţeles din Vlădeşti, Lungeşti, Măldăreşti, Slătioara şi Horezu din judeţul Vâlcea. La târg s-a desfăşurat şi un concurs de creaţie şi de păstrare a tradiţiei şi autenticităţii meşteşugului, iar meşterii populari au fost premiaţi pentru creaţiile lor de peste an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe