Comisia Europeană va lua în discuţie cazul Oltchim în jurul datei de 20 mai

duminică, 10 mai 2009

• O veste bună anunţată de directorul general Constantin Roibu:

Comisia Europeană va lua în discuţie cazul Oltchim în jurul datei de 20 mai

Recent, Constantin Roibu, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Oltchim SA, ne-a declarat că, în jurul datei de 20 mai, instituţiile abilitate ale Comisiei Europene vor lua în discuţie şi aprobare propunerea de avizare a sprijinului financiar din partea statului român pentru combinatul chimic, în special prin conversia datoriilor către AVAS în acţiuni la SC Oltchim SA.

„Vom merge la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene, conducerea întreprinderii, oameni din ministerele de resort şi o delegaţie de europarlamentari. Pot să spun că dosarul SC Oltchim SA depinde în mare parte de următorii factorii: 40% va cântări legislaţia europeană din domeniu, 30% va fi influenţa politică şi de lobby, iar 30% vor conta datele şi rezultatele economico-financiare ale combinatului chimic vâlcean”, ne-a precizat directorul general Constantin Roibu.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Oltchim SA a confirmat că s-au început negocierile cu Petrom în vederea transferului petrochimiei de la Arpechim Piteşti la SC Oltchim SA. Constantin Roibu este sigur că după aprobarea venită de la Comisia Europeană, negocierile cu reprezentanţii Petrom vor decurge mult mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe