Alegeri europarlamentare: Candidaţii PDL, lansaţi sub sloganul "La bine şi la greu"

duminică, 10 mai 2009

Alegeri europarlamentare: Candidaţii PDL, lansaţi sub sloganul "La bine şi la greu"

Colegiul Director al PDL a aprobat, vineri, strategia electorală pentru campania la europarlamentare şi calendarul acestei campanii, urmând ca în fiecare regiune să aibă loc câte o manifestare amplă la care să fie prezenţi atât candidaţii, cât şi lideri ai partidului. Câteva mii de delegaţi din ţară au participat la lansarea candidaţilor PD-L pentru alegerile euro-parlamentare, de pe 7 iunie. 

PD-L şi-a lansat sâmbătă candidaţii la alegerile europarlamentare. Vâlcea a fost reprezentată de o delagaţie formată din 150 de persoane, printre care parlamentarii Dorel Jurcan, Samoil Vîlcu şi Sorin Zamfirescu, primarul Municipiului Mircia Gutău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Romulus Bulacu, primari, viceprimari şi membrii PD-L din judeţ.

„Lansarea a demonstrat că suntem o mare familie care, in contextul crizei merge de la greu spre bine. Singurul lucru pe care il regeretăm după această lansare este că Sala Palatului a fost mult prea mică pentru miile de participanţi. Speram că şi cetăţenii din Judeţul Vâlcea vor veni in număr cât mai mare la vot, pentru a fi alături de noi in 7 iunie”, a declarat candidatul PD-L Vâlcea la alegerile europarlamentare, Ioan Dan Fiera.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat că unul din motivele prezenţei sale la eveniment este legătura sentimentală cu acest partid, dar şi faptul că democrat-liberalii sunt în acest moment la guvernare. Cu această ocazie, preşedintele şi-a reiterat susţinerea faţă de actualul guvern, dar i-a şi avertizat pe democrat-liberali că actuala criză nu poate fi o scuză pentru stagnarea reformelor susţinute de PD-L.

„Alegerile pentru Parlamentul European par a fi neglijate de toate partidele, ele aflându-se deja în campania pentru prezidenţiale. Nu ştiu de ce se grăbesc, câştigătorul se stabileşte prin voturi, nu în funcţie de cine intră primul în cursă.(…)Ar fi extraordinar de important ca partidele să facă din campania pentru Parlamentul European o campanie de explicare a ceea ce înseamnă PE, Europa, drepturile şi obligaţiile noastre ca membri ai Uniunii Europene (...)

Aveţi o mare responsabilitate în mobilizarea românilor să participe la aceste alegeri. Vă spun cu o oarecare îngrijorare: etalonul după care se judecă nivelul de ataşament al unei naţiuni la valorile europene este prezenţa la vot. Avem nevoie să demonstrăm că naţiunea română gândeşte în spirit european, iar proba este participarea electoratului la alegerile europarlamentare“, a afirmat, preşedintele Traian Băsescu.

„Prin lansarea candidaţilor, PD-L a dat startul acestei campanii electorale, în care urmează să pună accent pe întâlnirile cu electoratul pentru a explica ce înseamnă să avem cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European, în marea familie a Partidului Popular. Sloganul campaniei noastre "PDL, la bine şi la greu", ţine seama de apropierea partidului de populaţie şi de situaţia actuală.

Nu am pregătit sloganuri pentru adversarii politici, acest lucru ne interesează mai puţin. Pe noi ne interesează să îndemnăm oamenii să vină la vot, cât mai mulţi pentru a mări rata de participare. Votul din 7 iunie are în primul rînd o însemnătate naţională . El trebuie să aducă românilor egalitatea deplină cu ceilalţi cetăţeni europeni“, a adăugat preşedintele PD-L Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe