Primarul din Orleşti, Constantin Cîrstina, are proiecte de 8,5 milioane de euro

miercuri, 8 aprilie 2009

Edil cu realizări

Primarul din Orleşti, Constantin Cîrstina, are proiecte de 8,5 milioane de euro

Primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, este unul dintre cei mai energici edili din judeţul Vâlcea. Realizările din timpul mandatelor sale au transformat Orleştiul într-o comună cu aspect european. Problemele financiare inerente acestei perioade nu-l împiedică pe primarul Cîrstina să-şi pună în aplicare proiectele. În localitate se derulează mai multe proiecte cu finanţare externă, dar şi de la bugetul local iar altele sunt în curs de a primi finanţare.

Investiţiile iniţiate de primarul din Orleşti au o valoare totală de 8,5 milioane de euro şi vizează: introducerea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în satele Scaioşi şi Aureşti; extinderea reţelei de apă şi modernizarea a 30 de drumuri săteşti, proiectul are valoare de 6 milioane de euro şi urmează a fi pus în aplicare în parteneriat cu Primăria Scundu; amenajarea unui parc şi a unui bazin de înot, în valoare de 10 miliarde de lei, proiect depus pe Programul de Mediu. Documentaţiile pentru aceste proiecte au fost declarate eligibile, iar acum se aşteaptă finanţarea europeană.

Primarul Cîrstina are în vedere şi amenajarea a două ştranduri în satul Aureşti. O prioritate pentru edilul din Orleşti este şi irigarea terenurilor agricole. Împreună cu primarul din Prundeni, Horia Horăscu, alesul din Orlesti a pus bazele unei asociatii a utilizatorilor de apa pentru irigatii. De asemenea, la ora actuală Primăria Orleşti derulează lucrări de amenajare a bazei sportive, unde joacă echipa de fotbal a localităţii Voinţa Orleşti. Investiţia este realizată cu fonduri din bugetul local.

Primarul Constantin Cîrstina a menţionat că: „Din fondurile proprii ale Primăriei Orleşti s-au realizat multe obiective locale în anii anteriori: Reabilitarea Şcolii I-VIII Orleşti între anii 2007-2008; Modernizarea reţelei de iluminare publică 2007-2008; Rebilitarea Căminului Cultural Orleşti, lucru efectuat şi cu ajutorul fondurilor comunitare; Achiziţionarea unui microbuz şcolar pentru copiii din Comuna Orleşti cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării; Montarea de cabine moderne în staţiile de autobuz din comuna Orleşti în anul 2007; Iluminarea publică ornamentală a Primăriei Orleşti, a Căminului Cultural Orleşti şi a Bisericii Procopoaia“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe