Justiţia s-a pronunţat: PRIMARUL GUTĂU, NEVINOVAT!

duminică, 12 aprilie 2009

Justiţia s-a pronunţat: PRIMARUL GUTĂU, NEVINOVAT!

Râmnicu Vâlcea, 10 apr /Agerpres/ - Curtea de Apel (CA) Constanţa le-a dat câştig de cauză primarului Mircia Gutău şi fostului viceprimar Nicolae Dicu, trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sub acuzaţiile de luare de mită şi, respectiv, de complicitate la luare de mită.

Judecătoarea Zoiţa Frangu, purtător de cuvânt al CA Constanţa, a anunţat, vineri, că instanţa a respins apelul formulat de DNA împotriva unei hotărâri judecătoreşti prin care primarul şi fostul viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea fuseseră, anterior, achitaţi.

'CA Constanţa menţine sentinţa dată de Tribunalul Alba. DNA poate ataca această decizie cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termenul legal. Hotărârea pronunţată astăzi urmează să fie redactată şi comunicată prin poştă', a precizat Zoiţa Frangu.

Biroul de Presă al DNA a anunţat, vineri, că procurorii anticorupţie vor ataca cu recurs hotărârea pe care o vor primi din partea CA Constanţa.

Aflând despre respingerea apelului, Mircia Gutău şi-a declarat bucuria şi satisfacţia pentru soluţia dată de judecătorii constănţeni, spunând că, astfel, şi-a dovedit nevinovăţia.

'Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru vestea primită de la Constanţa. Sunt sută la sută nevinovat. Nu există nici un fel de probe împotriva mea, iar instanţa şi-a făcut datoria,' a declarat primarul Gutău.

Pe de altă parte, omul de afaceri Constantin Popescu, cel care i-a denunţat la DNA pe primar şi pe fostul viceprimar, s-a declarat profund nemulţumit de sentinţă, susţinând că judecătorii ar fi trebuit să nu ignore probele audio-video existente la dosar.

'Dacă ştiam că se ajunge aici, nu mai reclamam, nicăieri, nimic. Le dădeam şpaga pe care mi-au cerut-o şi, acum, aş fi fost cu construcţia terminată. Începând de azi, voi deveni cel mai laş om din lume. Dacă asist la o crimă sau la un viol, întorc spatele şi îmi văd de drum, fiindcă nu se ştie niciodată sub a cui protecţie acţionează făptaşul', a declarat Constantin Popescu.

În iunie 2006, Popescu i-a reclamat la DNA pe primar şi pe fostul viceprimar, acuzându-i că i-au cerut 50.000 de euro pentru eliberarea documentelor de urbanism necesare construirii unei clădiri de birouri. DNA a organizat un flagrant la restaurantul unui hotel din Râmnicu Vâlcea, în urma căruia primarul şi fostul viceprimar au fost arestaţi - şi, apoi, excluşi din Partidul Democrat, care i-a reprimit în rândurile sale cu puţin timp înaintea alegerilor locale din 2008.

Sentinţa pronunţată vineri la CA Constanţa survine la doi ani şi şapte luni după începerea procesului, iniţial dosarul fiind pe rolul Tribunalului Vâlcea, de unde a fost strămutat la Tribunalul Alba. După pronunţarea sentinţei în instanţa de fond, DNA a formulat apel, iar procesul s-a strămutat la CA Constanţa.

Pe lângă acest dosar, primarul Mircia Gutău mai este trimis în judecată de procurorii anticorupţie şi pentru abuz în serviciu împotriva intereselor publice, cauza urmând să intre pe rolul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe