Societatea la care Raluca Băsescu (nepoata preşedintelui Traian Băsescu) este asociată cu 50% figurează la Centrala Incidentelor de Plăţi cu 12 Bilete la Ordin refuzate la plată, în valoare totală de peste două miliarde lei vechi
- Profitul net înregistrat de "Ice Age" în 2005-2007 reprezintă 25-50% din cifra de afaceri a anilor respectivi
- Verificările ANTITEPARI.ro arată că şi fabrica de îngheţată "Prod Cros" a fost raportată cu incidente majore de plată
- Firma "MB Consult Company", care a concesionat două hectare de teren la Techirghiol, se află în lichidare, dar există zvonuri privind cesionarea contractului respectiv
"Ice Age" este numele unui film de desene animate în care personajul principal este o veveriţă cu ochii bulbucaţi, care aleargă în disperare după o ghindă, spre deliciul publicului reprezentat în special de copii.
"Ice Age" SRL Agigea este o firmă de succes din judeţul Constanţa, care probabil nu ar fi aşa de remarcată dacă nu ar avea şi ea... "un veveriţoi" (care aleargă şi el după "ghinda" lui, spre deliciul... unora!). Mai exact, în acte, această societate este deţinută în proporţie de 50% de Raluca Băsescu, nepoata preşedintelui ţării şi fiica lui Mircea Băsescu - cel mai mediatizat "antreprenor de locuri de veci" pentru cei care îşi permit să critice familia prezidenţială.
SC "Ice Age" SRL are sediul social în Zona Liberă Constanţa-Sud, iar obiectul principal de activitate este parcă predestinat familiei Băsescu - "manipulări".
Profit de peste 50% din cifra de afaceri!
Rezultatele înregistrate de această firmă, înfiinţată în septembrie 2004, adică în preajma alegerilor prezidenţiale, sunt de-a dreptul spectaculoase, cifra de afaceri din 2005 fiind de 528.903 RON, în timp ce profitul net s-a ridicat la 269.438 RON, reprezentând peste 50% din cifra de afaceri. Iar această performanţă a fost realizată cu numai 5 angajaţi.
În 2006, cifra de afaceri s-a dublat, ajungând la 1.076.272 RON, iar profitul net a urcat la 342.471 RON, numărul mediu de angajaţi fiind de 7.
În 2007, cu 12 anagajaţi, "Ice Age" Agigea raportează o cifră de afaceri de 2.424.728 RON şi un profit net de 629.484 RON.
Dacă tatăl Mircea Băsescu şi-a creionat stilul într-un mod cât se poate de edificator, prin cunoscuta afirmaţie “chiar dacă am fost marinar, ştiu toate şmecheriile astea", firma fiicei sale se poate mândri cu un "know-how" la fel de avansat, arătând că ştie să fenteze furnizorii. Dovada se găseşte la Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) din cadrul BNR.
"Chiar dacă am fost marinar, ştiu toate şmecheriile astea"
Astfel, în octombrie 2006, societatea "trage clapa" unui partener de afaceri, refuzând la plată un Bilet la Ordin din "lipsă totală de disponibil". În noiembrie şi decembrie 2006, mai urmează trei refuzuri la plată, acestea fiind considerate incidente minore deoarece beneficiarii Biletelor la Ordin le-au depus spre încasare după expirarea termenului de prezentare.
În 2007, deşi rezultatele prezentate sugerează o "potenţă" financiară extraordinară, "Ice Age" mai marchează două refuzuri la plată (incidente majore), consemnate pe 30 martie şi 28 decembrie.
Coincidenţă sau nu, în perioada alegerilor de anul trecut (lunile noiembrie şi decembrie), societatea familiei Băsescu a fost raportată la Centrala Incidentelor de Plăţi cu încă 5 incidente majore, dupe ce în mai 2008 mai înregistrase unul.
La 8 aprilie 2009, "colecţia" cu refuzuri la plată a societăţii "Ice Age" SRL Agigea include 9 incidente majore şi 3 minore, suma totală refuzată la plată în cazul acestor 12 incidente fiind de 219.108,02 RON.
Demn de menţionat este faptul că, prin emiterea acestor 12 Bilete la Ordin, societatea s-a angajat să plătească la un anumit termen (numit scadenţă) suma de 225.994,23 RON. Comparând această valoare cu cea a refuzurilor, rezultă că "Ice Age" a achitat la termen mai puţin de 4% din suma asumată!
Partenerul Ralucăi Băsescu (născută la data de 11 septembrie 1984, la Constanţa) în afacerea "Ice Age" este Sorin Traşcă (născut la Constanţa, 22 august 1976), acesta deţinând şi funcţia de administrator. Capitalul social al firmei este de 200 RON (minimul admis de legislaţia în vigoare)
(Sursa: www.antitepari.ro)
Web Design by DowMedia