Crescătorii de animale pot depune cereri pentru plăţile naţionale

miercuri, 29 aprilie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Crescătorii de animale pot depune cereri pentru plăţile naţionale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, începând din data de 29 aprilie 2009, crescătorii de animale pot depune cereri pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnie.
Pentru a veni în sprijinul producătorilor, APIA a pus la dispoziţia acestora cereri pretipărite care cuprind şi efectivul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru a completa aceste cereri, fermierul trebuie să se prezinte la centrele judeţene şi locale ale APIA cu o copie a actului de identitate, a dovezii contului bancar, precum şi a documentelor care atestă provenienţa animalelor.

Sprijinul financiar se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescătorii de animale trebuie să depună o cerere la centrele locale sau judeţene ale APIA, până la 31 mai 2009, inclusiv. De asemenea, posibilii beneficiari trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate.

Astfel, prima pe explotaţie se acordă, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008, producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii: exploataţia este de cel puţin trei capete de bovine la data de 31 ianuarie 2008; vârsta bovinelor este de cel puţin şase luni la data de 31 ianuarie 2008; exploataţia este înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei; solicitantul nu are datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local.

Trebuie menţionat că, pentru anul 2009, prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli pentru exploataţiile nou înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009, care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: exploataţia este de cel puţin trei capete de bovine la data de 31 ianuarie 2009; vârsta bovinelor este de cel puţin şase luni la data de 31 ianuarie 2009; exploataţia este înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data        solicitării primei; solicitantul nu are datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local.

În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an. Acest efectiv trebuie menţinut obligatoriu în exploataţie în perioada 1 iunie - 31 august 2009, în vederea efectuării controlului la faţa locului.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar, atât pentru specia bovină, cât şi pentru specia ovine/caprine, va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.

DIRECŢIA PROMOVARE-COMUNICARE - APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe