CAS Vâlcea a decontat medicilor de familie suma de 19 milioane lei

miercuri, 15 aprilie 2009

• În aceste zile,

CAS Vâlcea a decontat medicilor de familie suma de 19 milioane lei

• „Vreau să gestionăm eficient şi loial relaţia în care doresc să intre aceşti furnizori cu CAS Vâlcea” a declarat preşedintele CAS Vâlcea, Constantin Rădulescu

În cursul acestei luni, Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a decontat medicilor de familie suma de 19 milioane lei. Media veniturilor lunare pentru cei 223 medici de familie în contract cu CAS Valcea este consistentă, respectiv 8.500 lei lunar.
Perioada de contractare  de către CAS Valcea a serviciilor medicale cu furnizorii este precedată de evaluarea acestora, atât în ceea ce priveşte îndeplinirea formalităţilor legale referitoare la documentaţia ce trebuie depusă la CAS, cât şi a condiţiilor concrete de desfăşurare a activităţii.

În aceste zile, directorul general de la CAS Vâlcea, Constantin Rădulescu se deplasează la furnizorii care s-au arătat interesaţi de colaborarea cu CAS Vâlcea – au depus documentaţia necesară şi au fost evaluaţi, pentru a  constata care sunt condiţiile efective oferite pentru serviciile respective. Astfel, Preşedintele-Director general al CAS Vâlcea a evaluat personal cabinete medicale individuale, clinici şi baze de tratament care doresc să intre în relaţie cu CAS. „Merg personal la aceste evaluări, mă bazez foarte tare şi pe colegii din CAS cu atribuţii în domeniu. Vreau să gestionăm eficient şi loial relaţia în care doresc să intre aceşti furnizori cu CAS Vâlcea” a declarat preşedintele CAS Vâlcea, Constantin Rădulescu

În legătură cu Spitalul de Obstetrica-Ginecologie (OG), CAS Vâlcea face următoarele precizări: între CAS Vâlcea şi cele 9 spitale din judeţ există o relaţie de tip contractual, bazată pe furnizarea de servicii; în data de 14 aprilie, CAS Vâlcea a decontat spitalelor suma de 8,7 milioane lei; o asemenea relaţie de tip contractual există şi cu Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea; serviciile contractate de Spitalul OG au fost în valoare de 900.000 lei, dar realizările au fost de 800.000 lei; în data de 14 aprilie s-au virat acestui spital 68,7 milioane lei, diferenţa faţă de serviciile efectiv realizate fiind plătită în avans, în luna martie.

Deoarece costurile de administrare şi întreţinere nu au scăzut, s-a luat măsura de a aduce la OG unele secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru care se plăteşte chirie: Geriatria, Oncologia, Gastro-enterologia. O altă soluţie ar fi comasarea SJU cu OG în vederea diminuării cheltuielilor administrative. „Zilele acestea ma voi deplasa personal la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie pentru a discuta problemele de acolo şi a încerca să găsim împreună soluţii ce ar aduce un câştig de cauză pentru beneficiarul de servicii medicale şi anume pacienţii valceni  şi nu numai” a declarat Constantin Rădulescu, directorul general al CAS Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe