Adrian Panduraşu şi modelul greşit din politică

duminică, 26 aprilie 2009

Adrian Panduraşu şi modelul greşit din politică

Tiberiu Pîrnău

Am trăit să o văd şi pe-asta. Tânărul om de afaceri, dar şi politician în acelaşi timp, Adrian Panduraşu, confundă viaţa publică cu propriul business. Imberbul Adrian i-a mărturisit la sfârşitul săptămânii trecute unui jurnalist local o enormitate, care-i anulează aproape total eforturile sale de a accede onorabil în prim-planul scenei politice vâlcene. Ziaristul dibaci a prins şpârla şi l-a introdus pe prima pagină pe tânărul liberal, cu următoarea afirmaţie halucinantă: „Să decidă instanţa de judecată cât costă organizarea alegerilor pentru Consiliul Local Dăeşti, iar eu voi plăti.

Fac credit la bancă, numai pentru ca legea să fie respectată”. În spatele actului haiducesc, de justiţie în stil Gigi Becali, care emană din euforica declaraţie se simte şi un iz de grandomanie, de opulenţă sfidătoare, care-i vor crea imense deservicii de imagine tânărului liberal Adrian Panduraşu. Modestia personală, dar şi cea de limbaj, lipsesc cu desăvârşire în această împrejurare.

Ca simplu spectator al vieţii politice locale mă întreb de unde provine această dorinţă acerbă, această încordare a muşchilor pentru a forţa un act firesc de justiţie? În primul rând că până se va ajunge la eventuale alegeri pentru desemnarea unui nou consiliu local trebuie ca instanţa judecătorească să se pronunţe asupra acestui aspect. Până la respectiva decizie definitivă şi irevocabilă toate declaraţiile sunt superfluue şi nu pot fi considerate decât imixtiuni în actul de justiţie.

Adi, Adiţă, nu te mai grăbi, nu mai fă declaraţii pripite şi după ureche! Înainte să spui ceva, să te pronunţi asupra unui astfel de subiect delicat, pune mâna şi citeşte legea administraţiei publice locale! Recunoaşte că ai rostit o aberaţie! Cum mama naibii să sponsorizezi tu organizarea unor alegeri locale, fie chiar şi la Dăeşti? E o chestiune imposibilă, ilegală. Păi tu vrei să privatizezi un act public?

Conform acestei gândiri, şi magnaţi precum Patriciu, Vântu sau Voiculescu se pot oferi să sponsorizeze, de exemplu, alegerile prezidenţiale, că tot este criză economică în ţară, şi-apoi să punem la intrarea în ţară SC ROMÂNIA SA cu cei trei acţionari asociaţi. La Dăeşti putem pune PF – DĂEŞTI – Panduraşu. Situaţia este ridicolă, haioasă şi dureroasă în acelaşi timp.

Sunt unul dintre susţinătorii organizării de noi alegeri pentru Consiliul Local la Dăeşti. Acolo din punct de vedere legal situaţia este prea evidentă. Nu au fost ţinute şedinţe de consiliu local timp de mai mult de două luni, iar consiliul trebuie dizolvat. Însă nu am cum să fiu de acord sau să încurajez afirmaţii uluitoare prin gravitatea şi naivitatea lor, precum cea a tânărului şi, iată, neexperimentatului politician.

Cu riscul de a mă repeta îi scriu prieteneşte din acest colţ de pagină lui Adrian Panduraşu, că stilul exuberant şi împrăştiat al lui Gigi Becali de a face politică nu este unul care să i se potrivească sau să-l onoreze. Sper ca pe viitor să se gândească de mai multe ori înainte să dea drumul la „porumbei“ verbali. Politica înseamnă pe lângă calităţi native şi intelectuale şi multe virtuţi, precum: responsabilitate, cunoaşterea legilor şi multă, multă modestie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe