Parlamentarii liberali din Oltenia s-au scolit în Vâlcea

duminică, 1 februarie 2009

Parlamentarii liberali din Oltenia s-au scolit în Vâlcea

Eugen Nicolaescu anticipeaza caderea actualului Guvern
 
Traian Guminski

La sfârsitul saptamânii trecute în Râmnicu Vâlcea a avut loc sedinta trimestriala a conduceri Regionalei Oltenia a PNL. Au fost prezenti în judetul nostru nu numai lideri importanti ai organizatiilor liberale din Oltenia, parlamentarii liberali din aceasta parte a tarii dar si lideri nationali. Conducerea zonala Oltenia este asigurata de senatorul Emilian Frâncu si de deputatul de Calafat, Mihai Voicu, fost ministru în Guvernul Tariceanu. Cei doi au sustinut o conferinta de presa împreuna cu vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii.

Curs pentru tinerii parlamentari

Întâlnirea de la Vâlcea a avut ca scop si stabilirea unei strategii comune a parlamentarilor liberali din Oltenia. „ PNL a obtinut un rezultat foarte bun la parlamentarele din noiembrie. Peste 60% din parlamentarii nostri se afla acum la primul lor mandat. Din aceasta cauza am considerat necesar sa ne întâlnim si sa stabilim un mod de functionare a birourilor parlamentare cât mai eficient pentru cetateni dar si pentru noi. Chiar daca suntem în opozitie putem face multe lucruri bune. În primul rând vom face cât mai multe amendamente la Legea bugetului pe acest an încercând sa ajutam comunitatile locale din zonele pe care le reprezentam indiferent de culoarea politica a primarilor din acele localitati” a declarat Mihai Voicu.
 
Guvernul Boc blocheaza 1700 de proiecte edilitare

Vicepresedintele Nicolaescu a fost extrem de dur la adresa actualului Guvern pe care l-a acuzat ca nu foloseste planul anticriza lasat de fostul Guvern si ca nu este capabil sa ia masuri minime pentru asigurarea unor finantari extrem de importante. „ Exista vreo 1700 de localitati cu proiecte importante edilitare aflate în curs de derulare. Majoritatea dintre acestea deja au 80-85% din proiecte finalizate.

Au nevoie de bani pentru a duce la bun sfârsit alimentare cu apa, canalizari, construirea unor poduri si podete, reabilitarea unor cladiri de interes public. Va dati seama ca aceste localitati au primari din toate partidele. Actualul Guvern pare incapabil de a sprijini macar primarii PDL sau PSD „ a spus ironic fostul ministru. Acesta a mai adaugat ca actualul Guvern a preferat sa se împrumute prin titluri de stat cu o dobânda de 10,5% pentru a face rost de lichiditati la începutul anului în loc sa ofere societatilor comerciale scutiri de 5% din impozite în cazul în care achita toate datoriile catre stat la timp.

Senatorul Frâncu acuza frauda electorala

Senatorul Emilian Frâncu crede ca actuala putere, care are o sustinere parlamentara de 74% dar o popularitate în rândul populatiei mult mai mica a câstigat alegerile printr-o mare frauda. „ Au promis fel de fel de lucruri irealizabile, majorari de pensii, de salarii la profesori. Oamenii i-au votat sperând ca îsi vor respecta aceste promisiuni. Noi liberalii am spus adevarul. Acest lucru ne-a costat.

Eugen Nicolaescu crede ca actualul Guvern este o „ struto-camila, pentru ca nu este nici Guvern de stânga nici de dreapta.
Sa vedeti cum se vor certa din ce în ce mai mult. Ministerele care au nevoie de multi bani sunt conduse de pesedisti iar cele care colecteaza fondurile de pedelisti. Nu este greu de anticipat ca disensiunile dintre diversi ministri se vor accentua pentru ca fiecare din partidele aflate la guvernare are indivizi care vor sa fure cât mai mult...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe