|duminică, iulie 3, 2022
  • Follow Us!

Spitalului Judetean Valcea, asaltat de tigani 

Spitalului Judetean, asaltat de tigani

Rromii au protestat împotriva efectuarii autopsiei

Politistii si jandarmii au intervenit la începutul acestei saptamâni pentru a calma un grup de aproximativ 300 de cetateni de etnie roma, suparati dupa ce doua dintre rudele lor si-au pierdut viata într-un accident rutier.  Romii au încercat sa ajunga cu forta în incinta spitalului, dar au fost împiedicati de mascati. Ei insistau sa-si ia mortii acasa si erau împotriva autopsierii cadavrelor. A fost nevoie de interventia a 40 de politisti, jandarmi si forte de la Brigada de Interventie Rapida pentru a-i scoate pe scandalagii din curtea spitalului.

Romii au ajuns la spital dupa producerea unui accident rutier în urma caruia un neam de-al lor fusese implicat. Doua persoane au decedat, iar alte doua au fost ranite grav, în urma accidentului produs în Rm. Vâlcea. Nicolae B. (55 de ani), din Rm. Vâlcea conducea un autoturism Dacia Break pe D.N. 64, în localitatea Râureni când masina pe care o conducea a fost lovita de o autoutilitara în momentul în care încerca sa întoarca pe carosabil.

În urma impactului dintre cele doua masini a rezultat decesul soferului Daciei si al pasagerului din dreapta fata Ioan S. (52 de ani), precum si ranirea grava a lui  Augustin I. (45 de ani) si Anca S., (49 de ani), din municipiul Rm. Vâlcea, pasageri în autoturismul Dacia. Conducerea Spitalului judetean de Urgenta a facut cu greu fata solicitarilor rromilor „Au venit puhoi, urlau, tipau, se împingeau la urgenta cu asistentii si doctorii si nu mai puteam sa-i oprim, asa ca am chemat fortele de ordine“, spunea portarul unitatii.

Leave a Response