Vâlcean prins în flagrant când dădea mită unui poliţist

miercuri, 10 decembrie 2008

A vrut să dea 150 de euro pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal:

Vâlcean prins în flagrant când dădea mită unui poliţist        

Un vâlcean a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită unui poliţist din  Buneşti, cu scopul a rezolva un dosar penal al acestuia. La 28 noiembrie, agentul de poliţie Raul Stănescu din cadrul Postului de Poliţie Buneşti-Vâlcea s-a prezentat la Biroul Anticorupţie, unde a formulat un denunţ pentru ca râmniceanul Constantin Soare să fie cercetat pentru dare de mită. Denunţul a fost înregistrat ulterior şi ca dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
150 de euro pentru a nu continua cercetările în dosar
Soare fusese implicat într-un accident rutier în urmă cu mai multe săptămâni. Atunci, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru că nu s-a prezentat pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi, de asemenea, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru că nu s-a prezentat la poliţie pentru declararea accidentului în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului.

Bărbatul dorea să iasă basmaua curată din toată afacerea şi s-a gândit să ofere nişte bani în schimbul soluţionării favorabile a dosarului. În sesizarea sa către Biroul Anticorupţie Vâlcea, agentul de poliţie Stănescu a menţionat că Soare este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. „I-a dat de înţeles că este dispus să-i ofere o sumă de bani, în scopul soluţionării favorabile a cauzei.

Cetăţeanul a venit la 4 decembrie la Postul de poliţie Buneşti şi i-a promis poliţistului că-i va da suma de 100 de euro cu scopul de a nu mai continua cercetările în dosar şi pentru a-i restitui permisul de conducere, precizându-i că in ziua următoare (05.12.2008), ora 18:00, se va prezenta cu suma de bani”, a declarat Marcel Popescu, şeful Postului de Poliţie Buneşti.
Accident cu cântec
Poliţiştii de la Buneşti nu sunt, de altfel convinşi că Soare era într-adevăr autorul evenimentului. „Accidentul a fost fără victime, iar iniţial am găsit pe altcineva la faţa locului, care a spus că se afla la volan. Este vorba despre o tamponare fără victime, produsă la data de 19 noiembrie, în urma căreia a fost distrusă o porţiune de gard în satul Teiuşu. Celui care a declarat iniţial că se afla la volan i-au fost recoltate probe de sânge şi a reieşit să avea oa alcoolemie de 0,78 grame le mie.

Abia după stabilirea alcoolemiei, la 3-4 zile de la accident s-a prezentat la poliţie Constantin Soare, care a afirmat că el se afla de fapt la volan în ziua aceea şi că i-a fost teamă să se prezinte la poliţie. Evident, nu îi mai puteam recolta probe pentru alcoolemie, ba chiar suspectăm că a afirmat acest lucru pentru a-şi proteja prietenul, căruia i se stabilise deja alcoolemia.” – mai spune şeful de post.  
Flagrant de Moş Nicolae
Oamenii legii au organizat un flagrant în seara de 05 decembrie când Constantin Soare venise cu banii pregătiţi pentru a-i da agentului şef adjunct Raul Stănescu, de la Buneşti. Astfel ofiţerii D.G.A.- Biroul Anticorupţie pentru judeţul Vâlcea, cu sprijinul tehnic al S.I.P.I. Vâlcea şi sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea l-au prins în flagrant pe Soare în timp ce oferea suma de 150 de euro poliţistului. „Am participat alături de colegul meu la acest flagrant pentru că nu dorim să fim părtaşi la ilegalităţi”, mai spune şeful de Post de la Buneşti. Procurorii au dispus cercetarea în stare de libertate a lui Constantin Soare. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută de art. 255 C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe