TOATE LOCALITATILE RURALE SUNT LA FEL DE IMPORTANTE

miercuri, 17 decembrie 2008

Pentru Ion Cîlea

TOATE LOCALITATILE RURALE SUNT LA FEL DE IMPORTANTE

Într-un numar al bisaptamânalului „ARENA” aparut în prima jumatate a acestei luni, a fost publicat un articol sub titlul „Apel catre presedintele Ion Cîlea din partea primarului din Stanesti”.

Gospodarul ales de comunitatea locala reclama ca, dupa nenumarate deplasari la Bucuresti, ar fi reusit sa obtina din partea Guvernului fonduri pentru reabilitarea a 3,8 km din DJ 643B pe tronsonul care strabate localitatea.
Nemultumit ca banii s-ar fi ratacit pe drumul spre comuna Stanesti, primarul Ionel Michiu se plânge reporterului: „Nu stiu din ce motive, din cei 3,8 km care trebuiau asfaltati, de la Consiliul Judetean ni s-au aprobat doar 800m. Probabil ca s-a taiat finantarea pe care am obtinut-o cu mari eforturi pentru a se da altora sa puna asfalt pe drumuri comunale, lucru care nu mi se pare normal”.

Plângerea primarului comunei Stanesti este justificata pâna la un punct, adica pâna acolo unde, în naivitatea sa, a crezut si a sperat ca guvernantii liberali i-ar fi repartizat în mod special fondurile necesare pentru modernizarea tronsonului de drum judetean de pe raza localitatii. Domnul primar refuza sa creada ca a fost pacalit si arunca anatema si dojana asupra Consiliului Judetean.

Cu riscul de a-l dezamagi si cu regretul ca-i dam peste cap speranta pe care a investit-o în corifeii liberali, ne vedem obligati sa-i comunicam domnului Ionel Michiu ca la judet nu a sosit nici un leu cu destinatie speciala pentru comuna Stanesti. Banii pentru modernizarea celor 800 m provin din fondurile Consiliului Judetean dupa rectificarea de buget alocate în scopul reabilitarii infrastructurii din întregul judet si numai dupa insistentele lungi si repetate ale presedintelui Ion Cîlea pe la multe cabinete ministeriale. Repartizarea fondurilor nu s-a facut pe nici un alt criteriu decât pe cel al nevoilor stringente locale, fara ca vreun primar sa fie favorizat.

Fondurile au fost mici în comparatie cu necesitatile reale, însa ele au fost împartite echitabil.
De un lucru trebuie sa fie sigur primarul comunei Stanesti. Pentru presedintele Consiliului Judetean nu exista localitati de categoria I, a II-a sau a III-a. Ele sunt la fel de importante, asa încât presedintele Ion Cîlea va fi receptiv în egala masura la toate solicitarile, indiferent de marimea localitatilor. De aceasta receptivitate echitabila doreste presedintele Consiliului Judetean sa-l asigure si pe primarul din Stanesti ca, de altfel, pe toti primarii din localitatile judetului Vâlcea.
Biroul de Presa al Consiliului Judetean Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe